20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Tekme-tokat sanat!

Üçüncü Uluslararası Altın Kaz Film Festivali'nin son gününde Nuri Bilge Ceylan'ın 'Üç Maymun' filmini izlemeye gelen 'sinema severler' önce izdihama sonra kavgaya neden oldular.

Ankara Sinema Derneği'nin Kültür Bakanlığı ile Kars Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği Avrupa Gezici Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Altın Kaz Film Festivali dün akşam ki ödül töreniyle sona erdi. Kars Şehir Sineması'ndaki tören sonrasında gösterilen Nuri Bilge Ceylan'ın 'Üç Maymun' filmini izlemeye gelenler izdihama neden oldu.

300 kişilik salona yaklaşık 800 sinemasever gelince olanlar oldu. 2 saat öncesinden sırada bekleyenler soğuk havanında etkisiyle zaman zaman salonun darlığını alkış ve ıslıklarla protesto ettiler.

Salonda etkinlik başladığı sırada dışarıda ise 500'e yakın sinemasever içeri girebilmenin umuduyla bekledi. Belediye zabıtaları ve emniyet güçleri olası bir olayın yaşanmaması için güvenlik önlemi aldı.

Sırada bekleyenlerden bazıları gerginliklerin yaşanmasına neden oldular ve aralarında kavga çıkardılar. Kavga nedeniyle giriş yolunun da darlığıyla kısa süreli izdiham yaşandı. Sinemaseverlerden bazıları sağa-sola kaçarak ve duvarların üzerinden atlayarak ezilmekten son anda kurtardılar.

Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun, dışarıda bekleyen Karslı sinemaseverlerin yüreklerindeki sinema tutkusu adına içeri alınmalarını istemesi de sonuç vermedi.

Ankara Sinema Derneği görevlileri içeride aşırı izdiham olabileceği ve istenmeyen olayların yaşanabileceği düşüncesiyle buna izin vermedi.

Bunun üzerine Başkan Alibeyoğlu, filmin saat 09.30'da Kars sanat Merkezi'nde bir defa daha gösterime gireceğini ilan ettirdi. Gençleri yine dağılmayınca Emniyet güçleri devreye girdi ve gençleri ikna etmeye çalıştı.

Dışarıda bu izdiham yaşanırken içeride ise onlarca kişi filmi ayakta izledi. Bu sırada salona giren ünlü oyunca Tuncel Kurtiz, dışarıda 500 civarında sinemaseverin beklediğini bunun üzüntü verici bir durum olduğunu söyleyerek Karslı işadamlarına çağrıda bulunarak kente daha büyük bir salon yaptırmalarını istedi.

Dışarıda kalanların içeriye girememesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da önümüzdeki yıl özellikle de bu tür organizasyonlar için 2 bin kişilik salon yaptırmak için proje hazırlayacaklarını belirtti.

Başkan Alibeyoğlu ayrıca, Festivalin önümüzdeki çıldır Ocak ayında buz tutan Çıldır Gölü üzerinde yapacaklarını, filmlerin buzdan perdeye yansıtılacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 11:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?