19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Tekne alemindeki JFK değil

Bir suikast sonucu hayatını kaybeden eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin bir yatta çıplak kızlarla görüldüğü fotoğrafın Kennedy’ye ait olmadığı ortaya çıktı.

Ünlülerden haberler veren web sitesi TMZ tarafından Kennedy’nin 1956’da yaptığı Akdeniz seyahati sırasında çekilmiş olabileceği iddia edilen ve ‘Bu kare tarihi değiştirebilirdi’ başlığıyla sunulan fotoğrafın, 11 Kasım 1967 tarihli bir Playboy dergisinden alıntı olduğu anlaşıldı.

The Smoking Gun adlı internet sitesi, TMZ tarafından siyah beyaz olarak sunulan fotoğrafın renkli basılmış orijinalini ortaya çıkardı. Söz konusu fotoğrafı çeken Larry Dale Gordon’un, Kennedy olduğu iddia edilen erkeğin de fotoğrafta görünen çıplak kızlar gibi ‘ücretli bir model’ olduğunu açıkladığı söyleşiye ulaşan site editörleri, Kennedy olduğu iddia edilen kişinin ‘Andy’ adında bir model olduğunu ortaya çıkardı. Playboy dergisinin arşivlerini inceleyen site, yatın TMZ’nin iddialarının aksine Akdeniz’e değil Karayipler’deki Petit Rameau Adası’na gidiyor olduğunu da duyurdu.

1967 yılında Playboy dergisinde renkli yayımlanan fotoğrafı siyah beyaz hale getirip ‘Bu fotoğraf tarihi değiştirebilirdi’ başlığıyla yayımlayan TMZ ise bu gelişmeden sonra Playboy dergisinden bir görevliyle konuştuklarını ve fotoğraftaki kişinin Kennedy olmadığını teyit ettiklerini açıklayarak haberi düzeltti.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 00:29:11
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 00:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?