18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Telafer'de ölü sayısı 45'e yükseldi

Irak’ta gözler Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Musul’a bağlı Telafer kasabasına çevrildi.

ABD askerleriyle aralarında yabancıların da bulunduğu direnişçiler arasında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 45’e yükseldi. Irak’ta kaçırılan iki İtalyan kadının akibeti de belirsizliğini koruyor.

Telafer’de ölenler arasında Türkmen olup olmadığı ise bilinmiyor. ABD ordusuna göre kent son zamanlarda Irak’a sızan yabancı savaşçıların üssü haline geldi.

Irak Türkmen Cephesi: "Çatışmalar Türkmenleri imha noktasına geldi"

Irak Türkmen Cephesi, Telafer’da meydana gelen çatışmaların kontrolden çıkarak Türkmenleri imha noktasına geldiğini belirtti.

Irak Türkmen Cephesi’nin Türkiye Temsilciliği’nden yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz hafta sonu bir Türkmen kenti olan Telafer’e sızan terörist silahlı unsurlarla ABD güçleri arasındaki silahlı çatışmaların kontrolden çıktığı vurgulandı.

Açıklamada, ABD güçlerinin teröristlere yönelik operasyonlarının bütün Telafer halkına yöneldiğine dikkat çekildi.

Felluce’ye hava saldırısı devam ediyor

ABD savaş uçakları, dört gündür Irak’ta Sünni direnişçilerin kalesi olarak bilinen Felluce kentini bombalıyor. Bu gün düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre bir kişi öldü.

Felluce’ye dün düzenlenen bombardımanda, aralarında çocukların da bulunduğu 10’dan fazla kişi ölmüştü

Allavi dört El Kaide üyesinin yakalandığını söyledi

Geçici Irak Başbakanı Ayad Allavi ise Bağdat’ta yaptığı açıklamada El Kaide üyesi olduğundan şüphelenilen dört kişinin yakalandığını söyledi. Allavi başka ayrınıtı vermedi.

İtalya’ya 24 saat süre tanındı

Irak’ta iki İtalyan kadın yardım kuruluşu çalışanını kaçırdığını ileri süren Ensar El Zevari adlı bir grup, rehineler hakkında bilgi karşılığında Irak’taki Müslüman mahkumları serbest bırakması için İtalya’ya 24 saatlik süre tanıdı.

Bir internet sitesinde yayınlanan bildiride, "mahkumlar serbest bırakılmazsa kimse rehinelerin akibetini öğrenemeyecek" denildi.

Başkent Bağdat’ta Şiilerin yaşadığı Sadr mahallesinde de ABD tanklarının açtığı ateş sonucu dört Iraklı öldü.
BBC Türkçe
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2004 Cuma 16:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?