17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Telafer’de Türk izleri yok ediliyor

Telafer’de olaylar durulmuyor...
Türkmeneli Televizyonunun verdiği habere göre, ING (Irak Ulusal muhafız askerleri) ve ABD’li askerler Telafer tapu dairesine basarak, evrakları imha ettiler. Telaferdeki Türk varlığının en büyük belgeleri olan belgeleri imha eden Amerikan ve ING askerleri, binadaki kasayı da beraberlerinde götürdüler. Ayrıca, Tapu Dairesinde çalışan Türkmen personeli de gözaltına aldılar. Tapu dairesini, bir düşman karargahı gibi basan Amerikan ve ING askerleri, kapıları da kırdılar.

Savaş sonrası Türkmenlerin yoğun yaşadığı Kerkük ve Musul’da benzer olaylar yaşanmış, değerli cihazların bulunduğu mağazalar yerine Tapu ve Nüfus Daireleri yağmalanmış, Türkmenelere ait evrak ve belgeler yok edilmişti.

Telafer’de bugün ayrıca, Türkmeneli TV binasına da kimliği belirsiz kişiler baskın yaparak, kabloları kestiler ve cihazlara zarar verdiler.

Hatırlanacağı üzere, 9 Eylül’de Telafer’de yaşanan Türkmenlere dönük olaylarda, Türkmeneli TV vericilerinin olduğu binaya Amerikan uçakları tarafından nokta atışı yapılmış ve büyük bir maddi hasar meydana gelmişti.

Telafer’de bugün meydana gelen iki olaya büyük tepki geldi. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Faruk Abdullah Abdurrahman, Telafer’den pis kokuların geldiğini belirterek, Türkmen şehri Telafer’de seçimlerin engellenmek istendiğini söyledi.

Irak Türkmen Meclis Başkanı Doktor Sadettin Ergeç de, demokratik olacağı söylenen seçimler öncesi Telafer’de olayların bitmediğini, Amerikanın önlemesi gereken olayların içinde yer almasının şaşırtıcı olduğunu belirtti.

Baskına ilişkin görüntüler yarın -14 aralık 2004- akşam Türkiye saati ile 18.30’da Türksat 1-c üzerinden yayın yapan Türkmeneli Televizyonunun Ana Haber Bülteninde yayımlanacak

TÜRKMENELİ TV
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 23:08:10
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 23:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?