18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Telafer’in çilesi bitmiyor

Unutulan şehir Telafer, hedef olmaya devam ediyor. İşgalin viraneye çevirdiği 400 bin nüfuslu Telafer’de Türkmen halkının çilesi bitmiyor.

Dünyanın görmezden geldiği Telafer’e dönük baskılar, şiddete dönüşüp masum halkı hedef almaya devam ediyor.

Nüfusunun tamamını Türkmenlerin oluşturduğu Telafer, ilk olarak geçen sene Eylül ayında bombaların hedefi olmuş, sonrasında da kanlı saldırılar sürmüştü.

Bazı grupların kışkırtmalarıyla Telafer, şimdi dünyanın bilgisinden uzak, masum halka baskıya dönüşen yeni bir operasyona daha sahne oluyor.

Amerikan güçlerinin desteğinde Ulusal Muhafız askerleri, son 3 gündür başlattığı operasyonda, 5 kişi öldü, 40’dan fazla kişi yaralandı. Yaralıların çoğunun ağır durumda olduğu öğrenildi.

Telafer’in Saray ve Hasanköy mahallelerini kuşatan güçler, burdaki evlere zorla girerek, suçsuz Türkmenleri sorgusuz sualsiz gözaltına aldılar.

Ulusal muhafız askerleri, operasyonlarını çevre kasaba ve köylere de yöneltti.

Telaferliler, Amerikan tanklarının eşliğinde Ulusal Muhafız askerlerinin evlere baskın yapıp, kadın çocuk ayırımı yapmadan herkese güç uyguladıklarını belirtiyorlar.

Operasyonlarda, Amerikan güçleri Ulusal muhafız askerlerine hava desteği dahil her türlü lojistik desteği sağlıyorlar.

İki gündür süren operasyon sonucu, Telafer’de şimdi kimse sokağa çıkamıyor.

Bölgeden gelen bilgilere göre, Amerikan güçleri Telafer kalesi’ndeki karargahlarını boşaltarak, havaalanına çekildi. Telafer Kalesine ise, belli grupların çoğunluğu oluşturduğu Ulusal Muhafız askerlerinin yerleştiği öğrenildi.

Yetkililer, bu Türkmen şehrinde yaşananları, Musul ve Kerkük gibi Telafer’inde kürtleştirilmesine dönük bir operasyon olarak yorumluyorlar.

TÜRKMENELİ TV
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 15:57:03
Güncelleme :18 Şubat 2005 Cuma 16:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?