18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Telekom ihalesi OGER TELECOM'un

Türk Telekom ihalesini 6 milyar 550 milyon dolarlık teklifle OGER TELECOM Ortak Girişim Grubu kazandı.

Nihai pazarlık görüşmelerinde Türk Telekom'un yüzde 55'lik bölümünün özelleştirilmesi için 6 milyar 550 milyon dolar ile en yüksek teklifi OGER TELECOM verirken, ETİSALAT'ın teklifi 6 milyar 500 milyon dolarda kaldı.

Türk Telekom'a toplam değerde verilen fiyat 11 milyar 909 milyon doları buldu.

Oger Telecom

Lübnanlı Hariri ailesinin sahip olduğu ve 1978 yılında kurulan 200 milyon dolar sermayeli Oger Telecom'un ihaledeki ortağı Telecom Italia. Bu konsorsiyumun danışmanlığını da British Telecom yapacak.

Başlangıçta her iki şirket de ihaleye ayrı ayrı girmek için çalışma yürüttü. Ancak tekliflerin verileceği son hafta sürpriz bir şekilde birlikte ihaleye gireceklerini açıkladı.

Öte yandan Oger Telekom Genel Müdürü Paul Doany, daha önce yaptığı açıklamalarda Türk Telekom’u dünyanın en iyi telekom şirketlerinden biri haline getirme vizyonunu taşıdıklarını belirtirken, “hepsinden önemlisi bunu gercekleştirmek için gerekli kaynağa, bilgi ve deneyime, güçlü ortaklıklara sahibiz.” diye konuşmuştu.

Doany, CNN Türk'ün sorularını yanıtlarken de Türk Telekom'un fiyatının 7-10 milyar dolar arasında olacağını açıklamıştı.

Etisalat

Liderliğini Arap sermayeli Etisalat'ın yaptığı, Çalık Enerji, Dubai İslam Bankası ve Abu Dhabi National Insurance Company konsorsiyumu ise başından bu yana ihalenin en güçlü adayı olarak gösteriliyordu.

Etisalat, son olarak Pakistan Telekom ihalesini 2 milyar 590 milyon dolara kazanmıştı.

CNN Türk
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 18:15:36
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 12:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?