17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Telekom'dan tarife uyarısı

Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, 1 Ağustos’tan itibaren uygulanacak yeni tarife sisteminde aboneleri doğru seçim için uyardı. Ekinalan, "Yanlış seçim yapan yanar. Biz bu yüzden taşrada abonelerimizin evlerine kadar gidip, kendileri için doğru tarifenin hangisi olduğunu söylüyoruz" dedi.

TÜRK Telekom, abonelerinin 1 Ağustos’tan itibaren uygulayacağı 5 yeni tarifeden doğru olanı seçmesi için ’eve servis’ danışmanlık yapıyor. Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, yanlış tarife seçen abonenin daha yüksek faturalarla karşılaşabileceği uyarısını yaparak, "Bu konuda çok efor sarfediyoruz. Özellikle HesaplıHATT’ı seçmesi gereken abonelerimizin, diğer tarifeleri seçmesi halinde canları yanacak. Bu yüzden taşrada elemanlarımızı bu abonelerimizin evlerine kadar gönderip, onları uyarıyoruz" dedi.

Abonelere bu ay gönderilen faturalarda, o abonenin konuşma alışkanlığı ve miktarına göre kendisine en uygun tarife seçeneğinin de belirtildiğini kaydeden Mehmet Ekinalan, şöyle konuştu:

"4441444 numaralı ücretsiz müşteri hizmetleri hattımızı arayanlar, kendileri için en uygun tarifenin hangisi olduğunu kolayca öğrenebiliyor. Ayrıca, kullandığımız bir yazılım sayesinde her abonemiz için doğru tarife tespit ediliyor ve bu aboneler çağrı merkezimiz tarafından otomatik olarak aranıp bilgilendiriliyor. Bunu insansız olarak yapabiliyoruz. Abone aramasını bilgisayar yapıyor ve aboneye uygun tarifeyi bilgisayar söylüyor."

BONUS SİSTEMİ

Yeni tarife sisteminin toplam, paket bir indirim olmadığını söyleyen Ekinalan, bu konudaki eleştirileri şöyle yanıtladı: "Bu bir bonus sistemi. Konuştukça bonus kazanırsın. Bunu açık açık söylememize rağmen şikayet ediyorlar. Ben artık 5 farklı seçenek sunuyorum. Bazı ekstrem örneklerde zam olabilir. Ben eleştirilerin hepsini önemsiyorum. Çünkü benim sunduğum hizmet, toplumun her kesimini ilgilendiren bir hizmet. Ancak, bazı sivil toplum örgütleri siyasi parti gibi davranıyor."

Modelin, çok konuşan abonelerin indirimden daha çok yararlanmasını öngördüğünü belirten Ekinalan, ‘Biz yüzde 80 indirim derken her konuşma şeklinde yapılan indirimleri kastediyoruz, faturalara yüzde 80 indirim yansıması sözkonusu değil. Faturadaki indirim konuşma profilleriyle ilgili olacak’ dedi.

Mehmet Ekinalan, yılbaşından itibaren abonelere beş yeni tarife seçeneğinin daha sunulacağını kaydetti. Ekinalan 1 Ağustos’a kadar tarife seçimi yapmayan abonelerin, StandartHATT’ı seçmiş kabul edileceklerini söyledi.

Ekinalan’a göre kime hangi tarife uygun?

Aylık fatura

10-15 milyon TL: Eğer aylık faturanız bu miktarlarda geliyorsa ve faturanızda daha çok şehir içi aramalar ağırlıklıysa, size en uygun seçenek HesaplıHATT.

Aylık fatura

30-70 milyon TL: Eğer aylık telefon faturanız bu rakamlar civarındaysa sizin için en uygun tarife StandartHATT.

Aylık fatura

200 milyon TL: Eğer küçük bir işyeri sahibiyseniz veya evinizde telefonu yoğun kullanıyorsanız, uluslararası ve GSM aramasını çok yapıyorsanız sizin için uygun tarife seçeneği KonuşkanHATT.

Aylık fatura

200 milyon TL üstü: Eğer aylık faturanız 200 milyon liranın üzerinde geliyorsa ve yurtdışı ve GSM aramanız da yoğunsa size en uygun tarife ŞirketHATT.

Özelleştirme öncesi bizi hırpalamayın

TÜRK Telekom’un uygulayacağı yeni tarife sistemi konusunda bazı tüketici örgütlerinin açtığı iptal davaları ve tarifelerle ilgili eleştirilerin haksız olduğunu söyleyen Mehmet Ekinalan, "Özelleştirme öncesi bizi fazla hırpalamayın. Gündemimiz o kadar yoğun ki" dedi. Ekinalan şöyle devam etti:

"Özel telefon operatörleri benim uygulayacağım indirimi eleştiriyor. Yani Sabancı kalkıp, bir başkasının daha ucuza yoğurt satmasından şikayet ediyor mu. Benim telefon tarifelerimden şikayet etmelerini anlayamıyorum. Siz de daha ucuza konuşturun ve rekabet edin."

Tercihlerin yüzde 85’i HesaplıHATT’ı seçti

BUGÜNE kadar toplam telefon abonelerinin yaklaşık yarısının kendilerine başvurarak tarife tercihlerini yaptığını söyleyen Mehmet Ekinalan, şöyle konuştu: "Bugüne kadar yapılan tercihlerin yaklaşık yüzde 85’i HesaplıHATT’ı seçti. Bizim tahminimiz, toplam abone sayımızın yüzde 40 kadarının HesaplıHATT, yüzde 40-45 kadarının StandartHATT, geri kalanının ise KonuşkanHATT ve ŞirketHATT abonesi olacağı şeklinde."

Telekom’un halka satışı için üçlü konsorsiyum

HİSSELERİNİN en az yüzde 51’inin blok olarak satışı öngörülen Türk Telekom’un finansman danışmanı belli oldu. Reuters’ın haberine göre Türk Telekom’un blok satış ve halka arzında danışmanlığı BNP Paribas, PDF Kurumsal Finans Yatırım ve Deniz Yatırım konsorsiyumu yapacak. Telekom’un hukuk danışmanlığı için de geçen hafta Cerrahoğlu Hukuk Bürosu seçilmişti.

118’i Siemens işletecek

TÜRK Telekom, yeni tarife düzenlemesinin ardından, müşteri hizmetlerinde de yeniden yapılanmaya gidiyor. Telekom, müşteriye kaliteli hizmet verebilmek "Call Center" oluşturarak, merkez hizmetlerini Siemens’ten almaya başladı. Yeniden yapılanma çerçevesinde tüm şehirlerdeki 118 bilinmeyen telefon servisleri kapatılarak, hizmet call centerdan verilecek. 118 servisinde çalışan personeli başka görevlere yönlendiren Telekom, call centerda teknik ve personel hizmetini Siemens’in Business Servis’inden alacak.

Siemens’e arama başına anlaşma yaptıklarını belirten Mehmet Ekinalan, bu yöntemle kaliteli hizmeti uygun fiyata almayı hedeflediklerini belirtti. Merkezin Ankara’da hizmet vermeye başladığını, İstanbul’da da 2 ay içinde devreye gireceğini ifade eden Ekinalan, "Mali açıdan çok mantıklı, çok verimli br işletme haline geliyor. Teknik donanımı çok yüksek. Hizmet kalitesi standartı geldi" dedi. Ekinalan 118 bilinmeyen numaralar servisinde yapılan ücretlenmenin fahiş olduğu belirtilmesi üzerine, "Bu tüm dünyada böyledir. Bu hizmet normal aramalardan daha fazla ücretlendirilir" dedi.
HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 10:22:30
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 10:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?