20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

TEM'de 300 kişi mahsur kaldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kenti etkileyen olumsuz hava koşulları nedeniyle TEM Karayolu Kınalı-Çorlu arasında mahsur kalan yaklaşık 300 vatandaşa kumanya götürüldüğünü bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle Mahmutbey gişelerinden sonra, Çamlıca gişelerinden de İstanbul-Edirne istikametine ağır vasıta ve TIR girişine izin verilmediği belirtildi.

Şehir içinde bulunan ve Mahmutbey gişelerden Edirne istikametine gidecek olan ağır vasıtalar ve tırların çıkışına izin verilmeyeceği vurgulanan açıklamada, şehir içinde bulunan ve TEM veya D-100 karayollarına çıkacak araçların da bırakılmayacağı ifade edildi.

Açıklamada, tüm ilçelerde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin tertibat aldığı belirtilerek, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün şiddetli rüzgar nedeniyle ağır vasıtaların ve tırların geçişine kapatıldığı anımsatıldı.

Bölgede tertibat alan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü TEM-D-100 Karayolu'na girişleri kontrol ettiği dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TEM Karayolu Kınalı-Çorlu arasında mahsur kalan yaklaşık 300 vatandaşa kumanya götürülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Daire Başkanlığı vatandaşlara kumanya ve battaniye dağıtıyor.

Evsiz vatandaşları toplama çalışmaları devam ediyor. 126 vatandaş otellere yerleştirildi. Alibeyköy Tevfik Aydeniz Spor Salonu hazırlanarak vatandaşlar koruma altına alınmaya başlandı."

İstanbul'da bölgesel elektrik kesintilerinin meydana geldiği, elektrikler tekrar geldiğinde ani yüklenme ile doğalgaz servis regülatörlerinin devre dışı kaldığına dikkat çekilen açıklamada, vatandaşların elektrikler kesildiğinde kombi veya şofbenlerini kapatmalarının ve elektrik geldikten sonra açmalarının arızaları en aza indireceği bildirildi .

 

AA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 17:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?