17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Temmuz- Ağustos nasıl geçecek?

Meteoroloji Genel Müdür Yardımcısı Ali Karataş, Temmuz ve Ağustos aylarında, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1 veya 0,5 derece üstünde olacağını açıkladı.

Karataş, yaptığı açıklamada, bu yıl sıcaklık ve yağış oranlarını göz önüne aldıklarında, Mayıs ayında ülkenin büyük bölümünde mevsim normallerinde seyreden sıcaklıkların, Doğu ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusu, Ankara, Eskişehir, Düzce, Bolu, Sakarya, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale dolaylarında normal değerlerin üzerinde gerçekleştiğini belirtti.

Sıcaklıkların, Haziran ayının ikinci ve üçüncü haftalarında tüm yurtta mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üstüne çıktığını anlatan Karataş, ay başında kuzey, iç ve batı bölgelerde etkili olan yağışların ikinci haftada kesildiğini, üçüncü hafta Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu ve İç Anadolu'nun doğusunda yerel bazda görüldüğünü kaydetti.

Ali Karataş, Ankara ve İstanbul'un Haziran ayı sıcaklık ortalamasının 27 derece olduğunu ancak bu yıl başkentte en yüksek sıcaklığın 37 derece, İstanbul'da ise 33 derece ölçüldüğünü ifade etti.

Haziran ayı ortalaması 31 derece olan İzmir'de sıcaklığın bu yıl 37 dereceye kadar çıktığını kaydeden Karataş, Haziran'da Antalya'da 43, Adana'da 42, Afyonkarahisar'da 33, Konya'da 35, Samsun'da 30, Kayseri'de 35, Diyarbakır'da 42, Şanlıurfa'da 42, Van'da 27, Karabük'te ise 41 derecelik sıcaklıklar görüldüğünü söyledi.

''1 veya 0,5 derece üstünde olacak''

Temmuz ve Ağustos aylarındaki sıcaklık değerleri ve yağış oranlarına da değinen Karataş, genel istatistiki bilgilere göre, hava sıcaklıklarının İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'de mevsim normallerinin 1, diğer bölgelerde ise 0,5 derece üzerinde seyredeceğini söyledi.
Tüm yurtta mevsim normalleri civarında yağış beklendiğini belirten Karataş, ''Çok aşırı bir yağış beklentisi gözükmüyor. Hiç yağışsız geçecek de diyemeyiz'' diye konuştu. 

AA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2012 Pazar 16:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?