23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Temsili Cumhurbaşkanı'ndan Yunanistan'a sert tepki

Ankara - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Ankara Valisi Kemal Önal ve beraberlerindeki öğrenci ve öğretmenleri Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Sezer, çocukların Türk ulusunun en değerli varlıkları, aydınlık yarınları, geleceği olduklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Yüce Atatürk’ün, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni bu kuşaklara emanet ettiğini ifade eden Sezer, Atatürk’ün, çocukların eğitimine büyük önem verdiğini vurguladı.

Türkiye’nin en önemli sorununun eğitim olduğuna işaret eden Sezer, eğitim sorununun çözülmesi durumunda çağdaş ülkeler seviyesinin yakalanmış olacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Sezer, konuşmasının ardından makamını, Çankaya Gülen Muharrem Pakoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Cenk Erdoğan’a devretti.

"23 Nisan Cumhurbaşkanı" Erdoğan, koltuğa oturduktan sonra yaptığı konuşmasına, "Ben yeni Cumhurbaşkanı Cenk Erdoğan" diyerek başladı.

Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 85. yılının kutlandığını anımsatan Erdoğan, bu yılın milli egemenlik yılı olmasının kutlamalara farklı bir anlam kattığını ifade etti.

Erdoğan, bu farklılıklar çerçevesinde, Ulus’ta yapılan tören ve oradaki sevgi, coşku selinin bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Cenk Erdoğan, Milli Mücadele sonucunda kazanılan ulusal bağımsızlık ve egemenliğin simgesi olan bu anlamlı günde, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak şunları ifade etmek istediğini kaydetti:

"Çok çalışarak ve tarihimizden güç alarak daha çabuk kalkınmalı, ekonomik gelişmemizi hızlandırmalıyız. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim vermeliyiz. Çocuklarımıza yaşanabilir bir gelecek bırakmalıyız. Hukukun üstünlüğüne olan inancımızı yitirmeden, çocuklarımıza gelecekte güven dolu bir ortam bırakmalıyız.

Dünya çocukları aç kalmasın, savaşsız bir ortamda büyüsün, ana-babasız kalmasın. Barış, güven, huzur ve kardeşlik içerisinde çocukluklarını yaşasın. Tüm dünya ve Türk çocuklarının bayramını kutlar. Gelecekte barış içinde, kardeşçe yaşamalarını diler, sevgiyle kucaklarım."

23 Nisan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra sorulara yanıt verebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Sezer ve Milli Eğitim Bakanı Çelik’in de zaman zaman müdahil olduğu sohbet şöyle gelişti:

Soru: Kız çocuklarının eğitimi ile ilgili pek çok sıkıntı var. Aileler, çeşitli gerekçelerle kız çocuklarını okullara göndermiyor. Hem ailelere hem de Milli Eğitim Bakanı’na bu yönde bir çağrınız olacak mı?

Erdoğan: Ülkemizde bu gerçekten büyük bir sorun. Özellikle kızlar, çok büyük bir eğitim sıkıntısı içerisindeler. Bunun için sadece çocukların değil, ailelerin de bilinçlendirilmesi lazım. Eğer aileler bilinçlendirilse zaten bu konu çözülmüş olacaktır. Zaten Sayın Milli Eğitim Bakanı’nın bu konuda büyük bir gayret içerisinde olduğunu da biliyorum ve destekliyorum.

Soru: Kabinede en çok icraatlarını beğendiniz bakan hangisi?

Erdoğan: Bu kabinede herkesin icraatlarını çok beğeniyorum. Türkiye’yi en iyi şekilde yönettiğimize inanıyorum. Türkiye şu anda iyi bir durumda ve büyük bir hızla kalkınıyor. Bir eksiği yok, her şey iyi gidiyor diye düşünüyorum.

(Soru sorulmaması üzerine) Sezer: Sorulara cevap veren Cumhurbaşkanı’na soru sormuyorsunuz, cevap vermeyene soru soruyorsunuz. (Gülüşmeler)

Soru: Türk Ceza Kanunu’nda bazı değişiklikler yapılıyor. Onunla ilgili basının bazı sıkıntıları var. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?

Erdoğan: Bunların yeniden düşünülmesini gerekli buluyorum. Ancak yine de eğer doğru ise zaten kabul etmişizdir. (Gülüşmeler) Bunlar yeniden düşünülecektir.

Soru: Ermeni soykırımı ile ilgili iddialar gündemde. Yunanistan ile Kardak yüzünden krizlerin eşiğinden dönüyoruz. Acaba barış yönünde bir çağrınız olacak mı?

Erdoğan: Biz hiçbir zaman düşman olmadık. Her zaman Ermenistan olsun, Yunanistan olsun bizim dostumuz oldular. Biz yine de dost olmak istiyoruz. Orada (Yunanistan) Türk Bayrağı’na yapılan saygısızlıktır. Bu yapılan davranışı Yunanistan düşünsün. Çünkü bazı provokasyonlardan sonra kendilerinin resmi bir dilekçe ile özür dilemesini istiyoruz. Ancak yine de biz bu konudaki düşüncelerimizi şöyle açıklayabiliriz: Atatürk zamanında Yunanistan Bayrağı çiğnenmek istenirken, Atatürk’ün o bayrağı yerden kaldırması çok güzel bir davranıştır. Bunu yeniden düşünüp, kendi sorunlarını halletmeliler.

Soru: Hangi takım şampiyon olur bu yıl?

Erdoğan: Bunlardan çok, gündemdeki devlet işleri ile ilgili sorular sorsak daha iyi olacak. (Gülüşmeler)

Soru: Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturdunuz. Şimdi hemen özel olarak yapmak istediğiniz bir şey var mı? Ya da çözeceğiniz ilk şey ne olur?

Erdoğan: Türkiye’de kızların okula gönderilmemesi konusu çok tartışılıyor. Eğitim üzerinde daha çok dururdum.

Sezer: Sayın Cumhurbaşkanım teşekkür ederek toplantıyı bitirin isterseniz.

Görme özürlü bir öğrenci: Görme engelli ilköğretim okulundan geliyorum. Bizi buraya davet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizi unutmadığınızı anladık. Türkiye’de görme özürlüler dışlanmaktadır. Biz dışlanmamasını istiyoruz. Özürlü ailelere sesleniyorum: Çocuklarını dışarıya çıkarsınlar. Onları saklamamalarını diliyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Soru: Başbakan ile bir akrabalığınız var mı?

Erdoğan: Herhalde soy isim benzerliğinden dolayı bunu soruyorsunuz. Bunu araştırıp cevap vermek istiyorum. Çünkü şu anda bilmiyorum açıkçası.

Bakan Çelik: Nerelisin?

Erdoğan: Babam Bolulu, annem Samsunlu.

Çelik: O zaman akrabalık yok Sayın Cumhurbaşkanım. Başbakan Rizelidir.


AA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 00:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meral uygur IP: 85.107.20.xxx Tarih : 9.10.2006 10:56:49
cenk erdoğana hayatı boyunca başarılar ve selamlar o bizi biliyorr cenkkkkk I LOVE YOU