20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Tencere alırken 3 evinden oldu

İstanbul Şişli'de tencere satıcıları evlerine girip malvarlığını öğrendikleri 92 yaşındaki Fitnat Ertem'i dolandırarak, 3 evine el koydu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran Fitnat Ertem, tencere satan kişiler tarafından kandırılarak 3 evinin elinden alındığını söyledi.

Avukatı aracılığı ile başvuruda bulunan Fitnat Ertem "Bir gün kapı çaldı. Tencere ve tava satmak isteyen kişileri içeri aldım. Sohbet sırasında yalnız yaşadığımı ve malvarlığı olduğunu öğrendiler. Birkaç gün sonra geri gelip, kapıdan yaptıkları satışla ilgili onlara vekalat vermem gerektiğini söylediler. Beni notere götürdüler orada tencere ve tavalarla ilgili vekalet verdiğimi sanırken onlara satış vekaleti vermişim. Daha sonra durumu fark edince beni zorla tapu dairesine götürdüler. Tehdit edip ev satışı yaptırdılar. Bu kişilerden şikayetçiyim" dedi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili başlattıkları soruşturmada önce Fitnat Ertem'e ait evleri satın alan 5 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişiler, evleri elinde vekalet bulunan kişilerden parayla aldıklarını söylediler.

2 ev bir villa için yaklaşık 600 bin lira ödendiği öğrenildi. Soruşturma sırasında yaşlı kadını kandırarak vekalet alan kişilerin Kemal A., Besim B. ve Adem B. olduğu tespit edildi.

Ruhsatsız silah bulundurmak ve vergi kaçakçılığı suçlarından daha önce kaydı bulunan bu kişilerin evlerini terk ederek ortadan kayboldukları öğrenildi.

Polis olayla ilgili Kemal A., Besim B. ve Adem B.'yi yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

 

...
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2011 Pazar 12:34:01
Güncelleme :5 Haziran 2011 Pazar 12:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bursalı saddam IP: 88.246.98.xxx Tarih : 5.06.2011 21:55:59

bunların analarını 3 evde ayrı ayrı sevinki adalet budur diyelim hatta kendilerinide sevinki işte yüce türk adaleti diyelim...yoksa şüphe edeceğim...selamlar...