20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Tenet: İstifa hayatımın en zor kararı oldu

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) Başkanı George Tenet'ın istifasını çalışanlarına açıkladığı toplantının görüntüleri, CIA tarafından basına verildi.

Tenet, istifasının tamamen kişisel nedenlere bağlı olduğunu ve ailesi için bu kararı aldığını belirtti. George Tenet, "Bu belki de benim hayatımın en zor kararı oldu. Bu kararı çabuk ve kolay vermedim" diye konuştu.

Konuşmasında sık sık duygusal anlar yaşayan ve gözyaşlarını silen Tenet, "Washington'da bazı çevreler, benim neden istifa ettiğim konusunda birçok şey söyleyecektir. Ama istifam tamamen kişisel nedenlere, ailemin iyiliğine bağlı. Bundan daha az ya da daha fazla bir şey yok" dedi.

Bush'a, kendisine verdiği destek ve istihbarat çalışmaları için sağladığı fonlar için teşekkür eden Tenet, bu sayede istihbarat çalışmalarında devrim yapıldığını kaydetti.

"Kalbim ve ruhum sizlerle olacak. Üzgün ancak başım dik ayrılıyorum. Bu iş, benim hayatımın en büyük onuruydu" diyen Tenet, CIA çalışanlarının çok büyük işler başardığını, ülkeye hizmet ettiklerini ancak bunların sıradan Amerikalılar tarafından bilinmesine imkan olmadığını kaydetti ve çalışanlara, hizmetleri, fedakarlıkları için teşekkür etti.

Bu arada, Beyaz Saray yönetimi, Tenet'in istifasının başkan tarafından istendiği yolundaki iddiaları yalanladı. Sözcü Scott McClellan, "Başkan, Tenet'in istifasını istememiştir. Bu, tamamen şahsi nedenlerle alınmış bir karar" dedi.

Dışişleri Bakanlığı da, Tenet'in istifasıyla Irak'taki kitle imha silahlarına ilişkin yanlış istihbarat arasında ilişki olmadığı açıklamasını yaptı.
WASHINGTON
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2004 Cuma 02:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?