31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Teniste de devşirme sporcu

İstanbul Cup" uluslararası bayanlar tenis turnuvasının kurucusu Garanti Koza, teniste bayanlarda dünya sıralamasında ilk 100 içinde olan bir sporcuyu Türk yapıp, turnuvalarda Türkiye adına yarıştırmak için çalışmalar yapıyor. 

"İstanbul Cup" tenis turnuvasının direktörü ve Garanti Koza Satış Genel Müdürü Coşkun Erginer, bayanlarda dünya sıralamasında ilk 100 içindeki bir tenisçiyi Türk yapmak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Bazı sporcularla temasta olduklarını kaydeden Erginer, "Dünya sıralamasında ilk 100 içindeki bir tenisçiyi Türk yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Diğer branşlarda olduğu gibi bayan tenisinde de 'devşirme' sporcu düşünüyoruz. Aklımızda birkaç isim var. İstanbul Cup'ta onları değerlendireceğiz" diye konuştu.

Coşkun Erginer, vatandaş yapacakları tenisçiyi Tenis Federasyonu'nun onayına sunacaklarını, ondan sonra Türk vatandaşı yapacaklarını kaydetti.

Coşkun Erginer, bu yıl "İstanbul Cup"ın 4'üncüsünü düzenlediklerini, her sene turnuvada çıtanın daha da yükseldiğini kaydetti.

Bu yıl daha şenlikli, festival havasında bir turnuva yapacaklarını anlatan Erginer, şöyle devam etti:

"Amacımız Türkiye'mizin ve güzel İstanbul'umuzun tanıtımı yapmak. Bu yıl açılış seremonisini Dolmabahçe Sarayı'nda yapacağız. O tarihi dokunun içinde tenisçilerle fotoğraf vereceğiz. Turnuvaya geçen 3 yılda önemli tenisçiler katıldı. Geçen yıl ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova'nın gelmesi çok olumlu oldu. Birkaç milyon dolarlık bir tanıtım yapıldı."

aa
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 11:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?