19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Terbiyesiz Hollandalı

Wilders, Algemeen Dagblad gazetesinde bugün yayımlanan söyleşisinde, Türk ve Faslılara aile birleşimi ya da aile ziyareti kapsamında 5 yıl süreyle Hollanda’ya giriş yasağı getirilmesini istedi.

Milletvekili Wilders, başta Türk ve Faslılar olmak üzere yabancıların büyük bir entegrasyon sorunuyla karşı karşıya olduklarını, bu sorunun çözümlenebilmesi için, Batılı olmayan ülkelerden gelecek yabancı göçüne kesinlikle sınırlama getirilmesinin zorunlu olduğunu savundu.

Hükümetin, yabancıların entegrasyon sorununu çözebilmek için, bütün dikkatini ülkede yaşayan Türk ve Faslılara çevirmesi gerektiğini belirten Wilders, Hollanda tabiyeti aldığı halde Hollandaca öğrenemeyen yabancıların da pasaportlarının ellerinden alınarak sınır dışı edilmelerini istedi. Wilders, suç işleyen yabancılar ile toplumda düşmanlık tohumları eken imamların da sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi.

Partisinden istifa etmesine rağmen, tek kişilik grup olarak parlamentoda sandalyesini koruyan Geert Wilders, kısa bir süre önce, mensubu olduğu Liberal Parti yönetimiyle Türkiye’nin AB üyeliği yüzünden anlaşmazlığa düşmüştü. Wilders, parti programına Türkiye’nin AB üyesi olamayacağının kayıt olarak düşülmesini ve partinin de bu yönde açıklamalarda bulunmasını istemişti. Parti yönetimi ise bu istekleri kabul etmeyince, Wilders partisinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Geert Wilders’in görüşlerine kamuoyundan da destek geldiği görüldü. Geçen hafta yapılan bir kamuoyu yoklamasında, bugün için seçimlere gidilmesi halinde Wilders’in 12 üye çıkarabileceği belirlendi.

kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 14:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?