19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Tercih ve şikayette lideriz

Türkiye'nin, Avrupa'nın en çok tercih ve ayna zamanda en fazla şikayet edilen ülkesi olduğu bildirildi.

Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, Almanya'da yapılan 2008 yılının en trend ülkesi anketinde Türkiye'nin ikinci sırada yer aldığını bildirdi.

Baraner, aynı ankette en çok şikayet edilen ülkeler sıralamasında da Türkiye'nin yine ikinci sırada yer aldığını kaydetti.

Baraner, yaptığı yazılı açıklamada, turizmde Türkiye 2008 yılı satışlarının tüm Avrupa'da iyi başladığını belirterek, yapılan araştırmaların da 2008 yılının olumlu geçeceğini gösterdiğini ifade etti. Almanya'da 1208 seyahat acentesinin katılımıyla yapılan ankette, Türkiye ile ilgili çok ilginç rakamlar ortaya çıktığına dikkati çeken Baraner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Almanya'nın en saygın turizm basını FVW'ye ait Urlaub Perfekt dergisinin geçen ay yaptığı bir anket sonucunda, Türkiye ile ilgili kendi içinde paradoks sayılacak rakamlar ortaya çıktı.

2008 yılının trendleriyle ilgili ankette, (2008 yılının en trend ülkesi) sorusuna 1208 acentenin 911'i İspanya adalarını (Mallorca, Menorca, vs.) belirtirken, hemen ikinci sırada 691 oyla Türkiye ikinci, 631 oyla Yunanistan üçüncü sırada geldi. 133 oyla İtalya ve 120 oyla Tunus'un son sıraları paylaşmaları dikkati çekti.''

EN ÇOK ŞİKAYET EDİLEN ÜLKELER SIRALAMASINDA DA İKİNCİ

Baraner, ankette ''En çok şikayet edilen ülkeler'' sıralamasında 751 oyla Tunus'un ilk sırada, bunun hemen arkasında 552 oyla Türkiye'nin yer aldığını kaydetti.

Baraner, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Bu görünüme göre, Türkiye, en çok şikayet edilenler listesinde ikinci sırada, en çok tercih edilenler arasında yine ikinci sırada. Üstelik bu yeni bir görüntü değil, yaklaşık dört yıldır benzer bir fenomen yaşanıyor.''

Türkiye'nin en iyi fiyat ve hizmet orantısında, en iyi çocuklu aile tatil ülkesi ve en iyi otel hizmeti sıralamasında birinci olduğunu ifade eden Baraner, önemli başlıklarda Türkiye'nin birincilikleri almasının, Türkiye'nin bunca şikayete rağmen halen neden en çok tercih edilen ikinci ülke olduğunu açıkladığını belirtti.

Baraner, açıklamasına şöyle devam etti:

''Almanya ekonominin genelde iyi gitmesine rağmen net kazançları azalan ve kendi kapılarının önündeki tatil imkanlarından da yıl içerisinde yoğun şekilde faydalanan ve harcama yapan ailelerin senelik yurt dışı tatilleri için bütçeleri iyice azaldı. Türkiye'nin bu yıl yine bu kadar talep görmesinin gerçek sebebi, 2008 sezonunda da en az paraya en çok tatil ve en iyi hizmeti aldıkları ülke olması, ayrıca aile turizmine yapılan yatırımların neticesi olarak aile
odalarının dünya standartlarının bile üzerinde oluşundan kaynaklanıyor.''

AA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 11:37:36
Güncelleme :8 Ocak 2008 Salı 16:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Harun Gök IP: 87.163.96.xxx Tarih : 8.01.2008 20:00:35

Dünde ayni konuya degindeim ama tekrar etmeden gecemeyecegim .Ben Almanyada yasiyorum,Türkiyeye tatile giden Almanlarin cogu en fazla veya söyle diyelim tek sikayetci olduklari konu iste bu konu : Hanutculuk ,zorla birseyler satmak istemeleri ve hatta bazilarinin satamayincada hakaret etmeleri.En son Türkiyeye 3- 4 sene önce gidip bir daha gitmeyen bir kac Alman taniyorum ben.Maalesef bu olaylar Avrupanin Akdeniz ülkelerinde yasanmiyor ama Türkiye ,Misir ve Tunusda cok yasaniyor bizede burada utanmak kaliyor.Birde Türkler ülkelerini hic sevmiyorlar cünkü cok itinasiz ve sevgisiz kullaniyorlar diyor bazilari,Ben aynen katiliyorum .Milliyetcilik dendimi kimse Mangalda kül birakmaz ama Arabanin icinden cöpünü hoop disariya ,yola ativerir.Piknik yapar cöpünü birakir gider.Cipsi dondurmayi yer ambalajini yine firlativerir gibi gibi v.s.v.s .saygilar ve selamlar