17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Tereddüt etmeden karşılık veririz!

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye'nin benzer bir ihlali yapması halinde Türkiye'nin kendi ulusal güvenliği için her türlü tedbiri alacağını söyledi.
 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile Hilton Otel'de görüştükten sonra gazetecilerin, ''Türkiye eğer Suriye sınırına ağır askeri araçlar götürdüyse, bir daha sınır ihlali olduğunda nasıl bir tepki gösterecek? Bu konuda müttefiklerinden nasıl bir destek veya tepki bekleyecek?'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Her şeyden önce tabi Akçakale olayında sınırlarımız ihlal edilmiştir. 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Türkiye'nin hem nefsi müdafaa açısından hem de caydırıcılık açısından mukabele etmesi kaçınılmazdı. Bu mukabelede bulunduk. Bundan sonra da benzer sınır ihlalleri olur ve Türkiye'nin ulusal güvenliğinin tehlikeye düştüğünü hissedersek, hiç tereddüt etmeden mukabelede bulunuruz.

Zaten ertesi gün çıkardığımız tezkerede bu yetkiyi meclisimiz hükümetimize verdi. Biz sınırlarımızda her türlü güvenlik tedbirlerini alıyoruz. Tabi Suriye'nin benzer bir ihlali yapmamasını istiyor ve ümit ediyoruz. Ama yapması halinde dediğim gibi, Türkiye kendi ulusal güvenliği için her türlü tedbiri alır.'' 

AA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2012 Pazar 12:04:35
Güncelleme :14 Ekim 2012 Pazar 12:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?