18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Terör Çeşme'de!

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde patlama meydana geldi. Saat 14:30 sularında Çeşme Meydanı'nda bir bankanın yakınındaki çöp kutusunda meydana gelen patlamada yaralananların olduğu bildirildi. Yaralılar Çeşme Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Çeşme'de meydana gelen patlamaya meydana bırakılan parça tesirli bombanın yol açtığını söyledi. Vali Göksu, Çeşme Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etti.


Göksu, gazetecilere yaptığı açıklamada ''Patlamaya parça tesirli bomba yol açtı. Çeşme Türkiye'nin gözbebeği bir ilçe. Patlamada ölen olmaması sevindirici. Yaralılardan ikisi yabancı turist. Şu anda her şey kontrol altında, ekiplerin incelemeleri sürüyor'' dedi


YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU
İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki patlamada yaralanan 3'ü yabancı 24 kişinin isimleri belirlendi. Patlamada yaralananlar arasında bir İngiliz, bir Rus, bir de Macar turist bulunuyor.


Edinilen bilgiye göre, patlamada ağır yaralanan Ali Çelikli, Sevim Ersan, Dinçer Ersan ve Ali Rıza Coşkun'un, İzmir'e sevk edilerek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi. Çeşme Cumhuriyet Meydanı'ndaki patlama sırasında olay yerinin yakınında bulunan İngiliz turist John Willoghby (63), Rus turist Aleksander Daniluk (44) ve Macar turist Victoria Yogic (30) de çeşitli yerlerinden yaralandı.

Öte yandan, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi gören diğer yaralıların isimleri ise şöyle:


İdris Utav, Hakan Arıkan, Yılmaz Arıkan, Ramazan Mert, Merve Kılıç, Adem Demir, Ali Ziya Gökmen, Günnur İrkilir, Sait Kocakent, Şükrü Yorulmaz, Havva Demir, Şahabettin Özgü, İdris Özgü, Bilal Karatay, Döndü Yıldız, İsmail Demirkol ve Ece Demirkol.


Görgü tanığı turistlerden Macar doktor Victoria Yogic, Çeşme'ye tatile geldiğini belirterek, "Meydanda oturuyordum. Bir anda patlama oldu. Koluma bir şey geldiğini hissettim. Kolum bir anda kanamaya başladı. Sonra hastaneye gittik. Diğer yaralıları görünce, patlama olduğunu öğrendim" diye konuştu.


Görgü tanıklarından yaralı Ramazan Mert de, "20 yaşlarında 2 genç çöpün içerisine siyah poşet attı, üzerine de cam şişe attı. Çocuklar gittikten 2-3 dakika sonra patlama meydana geldi. Yaralandığımı fark etmedim. Yaralılara müdahale ederken, ayağımdan kan akmaya başladı. Yaralandığımı sonradan fark ettim" diyerek bombayı gören şahısları teşhis edebileceğini söyledi.


Olay yerine gelen İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş ise, "Bombanın kim tarafından konulduğunu araştırıyoruz. Yaralıların durumu iyi" diyerek olayın çok yönlü araştırıldığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

AA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 19:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?