23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Terör Londra'yı vurdu

Londra'yı kana bulayan peş peşe patlamaları bir çok kent sakini yaşadı. BBC radyosuna bilgi veren bir görgü tanığı, metrodan çıkarıldıktan sonra yürürken gördüklerini şöyle anlattı:
"Yerlerde yatan insanlar vardı. Hepsinin yüzleri dumanla kaplanmış gibi siyahtı. Yerde yatan üç ya da dört kişiye sağlık ekipleri müdahale ediyordu".

Liverpool Street istasyonundaki bir görgü tanığı da metro treni platformdan ayrıldıktan birkaç saniye sonra bir patlama duyduklarını, platformun dumanla dolduğunu ve insanların bağırmaya başladıklarını söyledi.
Görgü tanıkları, büyük bir patlama sesi duyulduğunu, gürültünün iki trenin birbiriyle çarpışmasını andırdığını belirtti.
Görgü tanıkları, Edgware Road istasyonundaki patlamanın olduğu trenin yolcularının camları kırarak kurtulmaya çalıştıklarını söyledi.

Patlamaların meydana geldiği metro istasyonlarının kan ve isle kaplı olduğunu belirten görgü tanıkları, istasyonlardan tahliye edilenlerin şok içinde oldukları, üstlerinin başlarının yırtıldığını söylediler.

BBC
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 14:31:13
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 17:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?