18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Terör tazminatları arttırılıyor

Hükümet, terörden zarar görenlere ödenen tazminatları 20 milyar liradan 50 milyar liraya çıkartacak. Zarar görenler için başvuru süresi de 2 yıl olacak.

Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Bakanlar Kurulu'nda imzalandı.

Yasa tasarısı ile, zararın gerçekleştiği veya zarar konusu olayın meydana geldiği il valiliği dışında diğer valilikler, kaymakamlıklar, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri, diğer bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan başvurular kabul edilerek ilgili valiliğe gönderilecek. Komisyon başkan ve üyelerinin, vekili, vasisi ya da kayyımı oldukları kişilerin zararları ile ilgili komisyon toplantılarına katılmamasını öngören tasarı, komisyon giderlerin bakanlık bütçesinin yanı sıra il özel idaresi bütçesinden de karşılanabilmesine imkan sağlıyor.

Tasarıya göre, ödenmesi bakan onayı şartına bağlanabilecek zarar miktarı, 20 milyar liradan 50 milyar liraya çıkartılacak. Ayrıca, başvuru hakkı bulunanlara tanınan süre de 1 yıldan 2 yıla çıkartılıyor.
NTV
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 08:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?