19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Teröristlerle çatışma çıktı

SİİRT’in Pervari İlçesi’ne bağlı Doğan Köyü kırsalında, operasyon gerçekleştiren güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre bir asker şehit oldu üç asker yaralandı.

Yaralı askerler Asker Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, bölgede operasyonların sürdüğü belirtildi.Pervari İlçesi’ne bağlı Doğan Köyü kırsalında yer alan Bestler- Dereler bölgesinde bugün iç güvenlik harekatı kapsamında operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, bir grup PKK’lı teröristle karşılaştı.

Güvenlik güçlerinin, "Teslim ol" çağrısına PKK’lıların ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada, ilk bilgilere göre bir asker şehit oldu üç asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Siirt Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Siirt Devlet Hastanesi’nden Asker Hastanesi’ne doktor ve tıbbi malzeme takviyesi yapıldığı öğrenildi.

Bölgede başlatılan operasyonların genişleyerek devam ettiği belirtildi. Siirt 3. Komando Tugayı’ndan Kobra helikopterlerin de bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

VALİ ÇOLAK: UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT, 1 TEĞMEN İLE 2 UZMAN ÇAVUŞ YARALI

Siirt Valisi Musa Çolak imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Pervari İlçesi Herekol bölgesinde, güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyetleri sırasında, bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçlerimiz arasında çatışma çıktı. Çatışma sonucunda, 1 Teğmen ve 2 Uzman Çavuş yaralanmış, 1 Uzman Çavuş ise şehit olmuştur. Yaralılardan 1 Teğmen ve 1 Uzman Çavuş askeri helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne sevk edilmiş, 1 Uzman Çavuş ise Siirt Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır."

Açıklamada, şehidin ailesine taziyelerini de bildiren Vali Çolak, şehit olan güvenlik görevlisine Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalara dileyerek, bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıyı nefretle kınadığını dile getirildi.

Vali Çolak, teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan geniş kapsamlı operasyonların devam ettiğini sözlerine ekledi.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Pervari ilçesinde teröristlerle çıkan çatışma devam ediyor. Çatışmada yaralanan ve helikopter ile kaldırıldığı Siirt Askeri Hastanesi'nde şehit olan uzman çavuşun Bayram Kocabaş olduğu, kendisinin Kahramanmaraş'ın Göksu ilçesi doğumlu olduğu ifade edildi.

...
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2011 Cuma 17:57:45
Güncelleme :22 Ekim 2011 Cumartesi 09:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mesut Aydın IP: 85.104.187.xxx Tarih : 21.10.2011 19:37:13

 Yazıkya hergün şehit başbakanımız görsün işte niye kendi oğlunu yollamıyo Zenginsen ver parayı canın sagolsun fakirsen öl vatan sagolsun ..