19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Teşhirci kadının cezası ertelendi

Balık tutarken bilerek eteğini açtığı iddia edilen kadın, "hayasızca harekette bulunma suçundan" 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığa 1 yıl denetim süresi belirleyerek cezayı erteledi.

İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Gülcan Köse katılmazken, Gökhan Gülbahar adlı şahıs tanık olarak dinlendi. Tanık Gökhan Gülbahar, olay tarihinde Galata Köprüsü üzerinde nokta nöbetçisi olarak özel güvenlikçi sıfatıyla görevli olduğunu belirterek, "11.30 civarında balık tutmaya malzemeleriyle birlikte bir bayan geldi. Üzerinde gecelik türünde içi gözükecek şekilde (bir elbise), balık tutmaya başladı. Hareketleri ile sürekli vücudunu teşhir etmekteydi. Bu durum benim de dikkatimi çekti. Ancak görevim olmadığı için müdahale etmedim" diye konuştu.

Tanık Gökhan Gülbahar, sanığın hareketlerinin rahatsız edici olduğunu savunarak, "Köprü üzerinden geçenler, 'bu bayana engel olun' dedi. Birden fazla şikayet yapılınca ben de gidip durumu ilettim. 'Ben polisim, sen işine bak' dedi. Bunun üzerine ben de polisi aradım. Polis gelinceye kadar aynı şekilde teşhir edici davranışlarına devam etti" dedi.

Mahkeme, sanığın olay günü Galata Köprüsü üzerine balık tutma amacıyla gittiği ve çevreden geçenleri rahatsız edecek ve içi görülecek şekilde kıyafet giyip hareket ve davranışlar sergilediğini belirtti.

Sanığın TCK'nın 225/1 maddesi gereğince 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar veren mahkeme, daha sonra sanık Gülcan Köse'nin mahkemeye karşı tutumunu göz önünde bulundurarak verilen cezayı 5 ay hapis cezasına çevirdi. Mahkeme, sanığa 1 yıl denetim süresi belirleyerek, bu süre içerisinde bir başka suç işlememe koşuluna bağlı tutularak verilen cezanın ertelenmesine karar verdi.

..
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 18:04:35
Güncelleme :24 Haziran 2008 Salı 18:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?