19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Teslim olan 6 terörist tutuklandı!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan 6 terörist çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Silopi Cezaevi'ne gönderildi.

Silopi'de güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı 6 teröristin Verimli Jandarma Karakolu'ndaki ifadeleri tamamlandı. Aralarında 1 kadın ve 16 yaşındaki bir kişinin de bulunduğu 6 terörist, tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Önceki gün ifadeleri tamamlanarak Silopi Adliyesi'ne çıkartılan 2 teröristin tutuklanmasının ardından 16 yaşındaki terörist de dün akşam üzeri hakim karşına çıkarıldı. Teröristin mahkemede verdiği ifadesinde, iş vaadi ile kandırılarak terör örgütüne katıldığı ve ilk fırsatını bulduğu anda örgütten kaçtığı yönünde ifade verdiği öğrenildi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen teröristin yaşının küçük olması nedeni ile Islah Evi'ne gönderileceği belirtildi.

Verimli Jandarma Karakol Komutanlığı'nda ifadeleri alınan ve aralarında bir kadının da bulunduğu diğer 3 terörist ise geniş güvenlik önlemleri altında bugün hakim karşısına çıkarıldı. Kadın teröristin, örgüt içerisinde kadına yönelik şiddetin dayanılmaz boyutta olduğu yönünde ifade verdiği öğrenilirken, diğer 2 teröristin ise örgüt içerisinde insanlık dışı birtakım olaylara maruz bırakıldıkları ve örgütün gerçek yüzünü görerek ilk fırsatta kaçtıkları yönünde ifade verdikleri belirtildi.

Teröristlerin ayrıca ifadelerinde terör örgütü içerisinde insanlık dışı muameleler ve kadına yönelik baskılardan dolayı birçok örgüt mensubunun psikolojisinin bozulduğu yönünde ifade verdikleri de öğrenildi. Mahkemede ifadeleri alınan teröristler Silopi Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 16:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?