18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Teziç’ten hükümete türban tepkisi

Ankara - YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, "üniversitelerde siyasi simge haline gelmiş giysiyle ilgili yargı kararları bulunduğunu" belirterek, bu kararların tüm kurumları bağladığını söyledi. Teziç, "Yargı kararlarını etkisiz hale getirebilmek için yapılacak yasal düzenlemeler de yerine göre kanuna ya da Anayasa’ya karşı hile oluşturur" dedi.

Teziç, Rektörler Komitesi toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, "bu konunun üniversitelerin konusu olmadığını" vurgulayarak, Anayasa Mahkemesi’nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ve Danıştay’ın kararları ve içtihatları bulunduğunu ifade etti.

Teziç, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç’ın bu sabah kendisini arayarak, "öğrenci affı" konusunda yapmayı planladıkları düzenlemeyle ilgili taslağı YÖK’e göndereceklerini söylediğini ifade etti.

YÖK olarak öğrenci affı konusundaki görüşlerini daha önce açıkladıklarını belirten Teziç, eğer bir düzenleme yapılacaksa bunun amacının, kapsamının ve hangi zaman dilimini kapsayacağının masaya yatırılması gerektiğini, ancak ondan sonra bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini söylediklerini kaydetti. Teziç, şöyle konuştu:

"Biz YÖK olarak öğrencilerin başarısızlıklarıyla ilgili olarak, yerleşik tabiriyle affa yönelecek bir düzenlemenin içinde olmaya pek sıcak bakmıyoruz. Bunun bugüne kadar alınmış sonuçları çok cüzi. Ayrıca, 2000 yılında çıkarılan yasa hala uygulanıyor. Uygulaması devam eden bir öğrenci affı yasası var. Yeni bir düzenlemeye gidilirken bu noktayı da dikkate almak lazım."

Tayyar Altıkulaç’a bu konudaki görüşlerini yeniden anlattığını ifade eden Teziç, değerlendirmesini onlara bıraktıklarını, "çünkü bunun siyasi bir tercih olduğunu" söyledi. Teziç ancak "siyasi tercihlerin de kamu yararına olması gerektiğini" vurguladı.

AA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 16:08:03
Güncelleme :11 Şubat 2005 Cuma 16:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?