24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Tezkere uzatılıyor!

Çiçek, “yurt dışına asker gönderme ile ilgili tezkerenin süresinin 17 Ekimde sona ereceğini' belirterek, bunun uzatılması yönündeki Bakanlar Kurulu kararını bugün imzaya açtıklarını, TBMM açıldığında bunun görüşüleceğini bildirdi.

Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, 17 Ekim'de süresi sona erecek olan ve askere sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin süresinin uzatılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararnamesi'nin imzaya açıldığını söyledi.


Çiçek, Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Çiçek, terörle mücadele konusunda yeni tedbirler olup olmadığı ve Kuzey Irak'a yönelik 17 Ekim'de süresi sona erecek olan, askere sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin süresinin uzatılıp uzatılmayacağının sorulması üzerine terörle mücadelenin Türkiye'nin en öncelikli konusu ve hükümetlerin de birinci gündem maddeleri olduğunu belirtti. Terörle mücadelenin statik değil, dinamik bir süreç olduğunu ifade eden Çiçek, hem tedbirlerin gözden geçirilmesi hem de ilave tedbirler gerektiğini söyledi. Uzun süredir hiçbir dönemde olmadığı kadar terörün tüm boyutlarıyla ele alındığı bir mücadele yürüttüklerini belirten Çiçek, "Hedefimiz terörün gündemin arka
sıralarına itilmesidir" dedi.


Sınır ötesinde asker göndermeyle ilgili tezkerenin süresinin 17 Ekim'de dolduğunu hatırlatan Çiçek, "Bu tezkerenin uzatılması konusunda bir Bakanlar Kurulu kararını bugün imzaya açtık. Meclis açıldığında 17 Ekim'den evvel bunu görüşeceğiz. Terörle mücadelede kararlıyız. Artık bu ülkede kan gözyaşı dökülmesinden elde edilecek bir sonucun olmayacağını herksin görmesi lazım. Bizim ülkemizin bir kısım insanlarının kendi devletinden bir beklentisi şikayeti varsa, talebi varsa bunu kan dökerek, kin dökerek değil; başkalarının ekmeğine yağ sürecek yol ve yöntemlerle değil, demokratik talepler olarak Türkiye'nin gündemine gelmesi ve bunun bu şekilde mücadelesinin yasal zeminde, hukuki zeminde, demokrasi içinde halledilmesi gerekiyor. Buna hep vurgu yapıyoruz" diye konuştu.


Terörün dış bağlantıları da olduğunu belirten Çiçek, bunlar için de Kuzey Irak'ın önem arz ettiğini söyledi. Çiçek, Türkiye'nin bir süredir Merkezi Irak hükümeti ve yerel yönetimle ve şu anda Irak'ta önemli güç sahibi ABD ile gerek ikili gerek üçlü mekanizma çerçevesinde konuştuklarını söyledi. İçişleri Bakanı Atalay'ın Erbil ziyaretinin de bu çerçevede olduğunu belirten Çiçek, "Zor bir konuyu çözüme kavuşturmaya çalıştığımızı da herkesin bilmesi lazım. Keşke tek bir kararla, tedbirle çözümü mümkün olsa. Bu konuda gerçekçi olunması gerekir. Terörle mücadelede başvurulması gereken ne yol ve yöntem varsa hukuk çerçevesinde Türkiye bunu almaya devam ediyor ve almaya devam edeceğiz. Bu konuda dış politika önemli bir enstrümandır" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 19:39:23
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 09:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?