29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

TFF'nin yeni başkanı Özgener

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda, tek başkan adayı olan Mahmut Özgener, 202 oyla federasyonun 38. başkanı oldu.

Eski federasyon başkanı Hasan Doğan’ın vefatı nedeniyle boşalan Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimi için yapılan olağanüstü genel kurulda, 173 delegenin imzasıyla başkan adayı gösterilen Mahmut Özgener, genel kurula katılan 216 delegeden, 202’sinin oyunu alarak başkanlığa seçildi. Seçimlerde 14 oy de geçersiz sayıldı.



Özgener: 'Başarı kurumsallıkta saklı'

Mahmut Özgener şöyle konuştu: "Hasan Doğan’ın başlattığı projeleri devam ettirmedeki kararlığımıza verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ederim. Tek amacımız Türk futboluna hak ettiği değeri sağlamak. Türk futbolu için çalışmalarımızın 6 aylık döneminde nasıl yürüdüysek, bundan sonra aynen devam edeceğiz. Türk futbolunun ulusal alandaki başarısının yolu kurumsallıktan geçiyor. Bunun için de attığımız adımları devam ettireceğiz. Futbol Federasyonu bünyesinde olan kurullar federasyona hizmet için değil, kulüplere hizmet etmek için vardır. Kurullarımızın verdiği kararlar ne kadar az speküle edilirse, o kadar başarılı olur. Kurullarımızın başarısı, kulüplerimizin bize ve kurullarımıza vereceği destekle doğru orantılıdır."

Özgener, Türk futbolunda şeffaflığın yolunu da açtıklarını anlatarak, "Yapılan tüm ihaleleri açık ve şeffaf bir biçimde gerçekleştireceğiz. Futbol takımlarımızın şortlarına da reklam almalarına izin vererek, kulüplerimizi maddi bakımdan rahatlatmayı düşündük. Türk futboluna güven ve adaleti sağlamak için yola çıktık. Bu yolda hiç taviz vermeyeceğiz. 14 ilde yapılan bir ankette Türk toplumunun güvendiği kurumlar arasında (A) Milli Takımın ilk sırada yer alması milletçe futbol ailesine ne kadar güvendiğimizin açık bir örneğidir" şeklinde konuştu.

Başkan Mahmut Özgener, eylül ayında Ermenistan maçıyla başlayacak Dünya Kupası grup elemeleri maratonunu da başarıyla tamamlayacaklarını ifade ederek, sözlerini, "Elemelerin Dünya Kupası’na katılmamızla sonuçlanacağından hiç kuşkumuz yok" diyerek tamamladı.

AA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 19:00:19
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 05:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?