18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Thierse: Yıl sonunda Türkiye'ye müzakere tarihi verilmeli

Almanya Federal Meclis Başkanı Wolfgang Thierse, bu yıl sonunda AB ile üyelik müzakerelerine başlamak için Türkiye'ye süre verilmesi gerektiğine inandığını söyledi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'la başbaşa görüşen Almanya Federal Meclis Başkanı Wolfgang Thierse, "Müzakere tarihi verilmesi ve müzakerelerin başlaması için Türkiye'nin iyi bir çizgide olduğunun altını çizmek ve bu konuda Federal Hükümet'in desteğinin de büyük olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

AB'de 15 milyon Müslüman, Almanya'da da 2.5 milyon Türk yaşadığını belirten Thierse, bu açıdan Türkiye'nin üyeliğinin önem taşıdığını söyledi. Thierse, "Ayrıca Türkiye'nin bir köprü görevi var. Batı Avrupa ile İslam dünyasında bu görevi üstlenmiş durumda. Sonuçta burada terörle mücadele konusu dinlere karşı bir mücadele olmaması gerekiyor. Dinin kötü kullanılmasına karşı mücadele edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum" diye konuştu.

TBMM Başkanı Arınç da konuk meclis başkanı ile önemli bazı konuları görüştüklerini belirterek, "Sayın başkanın 3 günlük bir programı var. Yarın da TBMM'de bazı komisyon başkanları ile toplantılar yapacaklar. Daha sonra İstanbul ve İzmir'de birtakım incelemelerde bulunacaklar" dedi.

ANKARA - AA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2004 Salı 23:54:59
Güncelleme :21 Nisan 2004 Çarşamba 00:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?