19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Thomas Cook'tan Türk turizmine umut

Avrupa’nın ikinci büyük tur operatörü Thomas Cook’un Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Beeser,Türkiye’deki iş ortağı otelcilere, Türkiye’ye yönelik stratejileri ve gelecek yıllara ilişkin hedefleri konusunda bilgi verdi.

Antalya’da gerçekleştirilen ve çok sayıda turizmcinin katıldığı toplantıda konuşan Beeser, gelecek yıl Türkiye’ye bir milyonu aşkın turist getireceklerini bildirdi.

Sadece Antalya değil, Türkiye’deki bir çok turistik bölgenin Thomas Cook için çok önemli olduğunu vurgulayan Beeser, Thomas Cook’un gelecek yıla ilişkin planlamalarını buna göre yaptığını bildirdi.

"Sadece 2005 yılında Türkiye’ye bir milyondan fazla turist getireceğimizden ümitliyim"

Bu yıl Türkiye’ye 850 bin civarında turist getirdiklerini anlatan Beeser, "önümüzdeki yıl için kapasitelerimizi artırdık. Rakamların artacağından hiç bir kaygım yok. Gelecek yılın yanı sıra 2006’da da rakamların artacağını ümit ediyorum. Sadece 2005 için Türkiye’ye bir milyondan fazla turist getireceğimizden ümitliyim’’ dedi.

"Türkiye, fiyat-kalite ilişkisinin en doğru olduğu ülkelerden bir tanesi"

Beeser, Türkiye’deki otel fiyatlarının çok ucuz olduğuna ilişkin iddialar bulunulduğunun hatırlatılması üzerine Türkiye’deki otel fiyatlarının kesinlikle ucuz olmadığını aksine Türkiye, fiyat-kalite ilişkisinin en doğru olduğu ülkelerden bir tanesi olduğunu ve bu sebeple başarı sağlandığını belirtti. Beeser, bu başarıyı sürdüreceklerinden emin olduklarını söyledi.

’Herşey dahil’ sisteminin başarısı

Beeser, Türkiye’de ’herşey dahil’ sistemine yönelik eleştirilerle ilgili bir soruyu yanıtlarken de Türkiye’nin ’herşey dahil’ sistemini şu an çok başarılı sürdürdüğünü ifade ederek, bu sistemin yakın bir gelecekte de devam edeceğini umduğunu kaydetti.

Thomas Cook’un Türkiye’de iş ortağı Diana Tur’un Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tonbul da mükemmel bir sezon geçirdiklerine değinerek, gelecek yıl Diana’nın Thomas Cook ile getireceği turist sayısının bir milyonu rahatlıkla aşabileceğine işaret etti.
ANTALYA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2004 Çarşamba 08:17:29
Güncelleme :20 Ekim 2004 Çarşamba 08:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?