18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

THY, Sabiha Gökçen’den tarifeli seferlere başladı

İstanbul - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bugün yıllardan beri süren iki özlemin gerçekleştiğini belirterek, bunlardan birinin, Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan Anadolu Yakası’nda ve yakın bölgede oturanların boğazı geçmeden uçabilmeleri, diğerinin de 2001’den beri boş duran bir kuruluşun fonksiyonel hale gelmesi olduğunu söyledi.

Türk Hava Yolları’nın (THY) Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’ndan tarifeli seferlere başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Gönül, bu havaalanına 700 milyon dolar harcandığını, bunun 420 milyon dolarının yalnızca havaalanı terminali ve pist için sarf edildiğini belirtti.

Bakan Gönül, şunları kaydetti:

"Bugün yıllardan beri süren iki özlemimiz gerçekleşiyor. Bunlardan biri, Anadolu Yakası’ndaki havaalanından, bu yakada oturan sakinlerin, Gebze, İzmit, Kocaeli ve Sakaryalıların boğazı geçmeden uçabilmeleriydi. Diğeri de 2001’den beri boş duran ve zarar eden bir kuruluşun bugün fonksiyonel hale gelmesidir"

Adnan Menderes Havaalanı’nın 83 milyon dolara, Antalya Havaalanı’nın ise 120 milyon dolara mal olduğuna dikkati çeken Gönül, bunlarla mukayese edildiğinde Sabiha Gökçen Havaalanı’na yatırılan paranın ülke yararına dönüşüme geçmesinin ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığına işaret etti.


AA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 23:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?