19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

THY Adana uçağında 'leylek' paniği

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Adana seferini yapan uçak, ilginç bir kaza yaşadı. Kalkış sırasında leylek sürüsü içine giren uçağın bir motoru devre dışı kalırken, kokpitin yan camından giren leyleklerden biri, yardımcı pilotun koltuğunun arkasında asılı duran şapkasına çarptı. Çarpmanın etkisiyle sarsılan uçakta bulunan yolcular korku dolu anlar yaşadı.
Edinilen bilgilere göre, Adana'ya gitmek üzere öğle saatlerinde Atatürk Havalimanı'ndan kalkan "Gaziantep" isimli uçak, tırmanışa geçtiği sırada leylek sürüsünün içine girdi. Uçağın çeşitli bölgelerine hızla çarpan leylekler, önce sol taraftaki bir numaralı motoru devre dışı bırakırken, kokpitte büyük bir panik yaşandı. Sağ taraftaki yan kokpit camına çarpan bir leylek ise, menteşeleri patlatarak içeri girdi. İçeri giren leylek, kokpitin sağ tarafında oturan yardımcı pilot Tolga Sancarlı'nın başının üzerinden geçerek şapkasına çarptı.
Yerinden fırlamış kokpit camı, parçalanmış bir leylek, kanlı bir şapka ve 61 yolcusuyla geri dönen pilotlar, soğukkanlı ve başarılı idareleri sayesinde uçağı Atatürk Havalimanı'na indirmeyi başardı.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2004 Cuma 12:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?