27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

THY personeli aşılanıyor

Bütün dünyayı etkisi altına alan domuz gribi Türkiye'de de etkili olmaya başlayınca Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle irtibata geçen THY, kendi personeli için domuz gribi aşısı istedi.

Daha önce Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA), domuz gribine karşı geliştirilen aşının, Türkiye'ye gelmesi durumunda öncelikli olarak kabin memurlarına uygulanması gerektiği konusunda Ulaştırma ve Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştu. Aşının Türkiye'ye gelmesiyle harekete geçen THY da uçuş personelinin aşıdan faydalanması için yetkili birimlere istekte bulundu.

THY, domuz gribi nedeniyle özellikle uçucu personelinin risk altında olduğunu, yolcuların ve personelin sağlıklarını korumak için çeşitli tedbirler alındığını açıkladı. Domuz gribi hastalığı çerçevesinde personelin konu hakkında bilgilendirilmesi amacıyla sunum, broşür ve afişler hazırlandığı belirtilirken, 4 bin 200 personelin Eylül-Ekim aylarında mevsimsel grip aşısı yapıldığı vurgulandı. Sağlık Bakanlığı'na resmi başvuru yapılarak, öncelikle uçucu personeline domuz gribi aşısı yapılması için gerekli  girişimlerde bulunulduğu THY tarafından açıklanırken uçucu personelin kullanması için 10 bin adet 100 ml Alkol Bazlı El Antiseptiği alınarak dağıtılmaya başlandığı, yer personelinde kullanması için 500 ml'lik 2 bin adet el antiseptiği alınarak kullanıma sunulduğu dile getirildi. THY, grip tedavisinde kullanılan ilacın (Tamiflu tb) yeterli sayıda alınarak stoklandığını açıkladı.

Ayrıca THY, ihtiyaç olması halinde yolcu ve personelin kullanması için 1 milyon adet maske satın almak için ilan verdi. Maske satın alma ihalesi kapalı zarfla teklif alma suretiyle yapılacak.

THY'NİN DOMUZ GRİBİ ÖNLEMLERİ

THY, domuz gribi virüsüne karşı aldığı önlemleri şu şekilde açıkladı:
"Uçaklarımıza gereği halinde kullanılmak üzere maske ve eldiven yüklenmektedir. Nisan 2009 tarihinden beri toplam 675 bin 900 adet maske ve toplam 972 bin adet eldiven alımı yapılmış ve uçaklarımızda yolcularımızın ve personelimizin kullanımına sunulmuştur. Ayrıca 1 milyon adet eldiven alınmış ve 1 milyon adet maske alınacak olup, yolcularımızın ve personelimizin kullanımı için stoklarımızda bulundurulacaktır. Riskli bölgelerden gelen uçaklarımız sefer sonrası domuz gribine karşı dezenfekte edilmektedir.

11 bin seferimizden sonra uçaklarımızda dezenfeksiyon işlemi yaptırılmıştır. Hizmet verilen binalarımızda temizlik ve dezenfeksiyon konusunda gerekli tedbirler alınmıştır. Personel servislerinin uygun şekilde temizlenmesi için gerekli önlemler alınmıştır. Personelimizin özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle takipleri çok sıkı şekilde yapılmakta ve gereği halinde evde istirahatları sağlanmaktadır. Yolcularımızla ilgili ortaklığımız uygulamaları, resmi sağlık otoriteleri talimatları ve uluslararası standartlar çerçevesinde gerçekleştirilmekte, yolcularımızın ve personellerimizin sağlığına yönelik her türlü önlem zamanında alınmaktadır."

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 20:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?