18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

THY 'Rize' uçağında patlama

Türk Hava Yolları’nın (THY) İzmir-İstanbul seferini yapan ’’Rize’’ adlı uçağında, yolcuların boşaltılmasından sonra patlama meydana geldi. Patlama sonucu 3 temizlik işçisi yaralandı.
Polis yetkilileri, ilk belirlemelere göre patlamanın, temizlikçiler tarafından bulunan ve içinde 2 gram C-4 plastik patlayıcı olan bir cüzdanın açılması sonucu meydana geldiğini ifade etti.
İzmir’den kalkan ’’Boeing 737-400’’ tipi TK-317 sefer sayılı ’’Rize’’ uçağı, saat 12.00 sıralarında Atatürk Havalimanı’na indikten sonra körüğe yanaştı. 

Yolcularını boşaltan uçağa, saat 12.30 sıralarında temizlik işçileri geldi. Bu sırada bir işçinin, cüzdana benzeyen pakete müdahalesi sırasında patlama oldu. Patlama sonucu söz konusu işçinin parmakları koptu, 2 temizlik işçisi de yaralandı. Yaralanan Özgür İskender ile Cevat Aydemir adlı temizlik işçileri, International Hospital’a kaldırıldı. Acil Servis’te ilk tedavileri yapılan işçilerin, daha sonra ameliyata alındığı öğrenildi. Olayın ardından, ’’Rize’’ adlı uçağının çevresi polis ekiplerince çevrilirken ve bir itfaiye aracı da burada konuşlandırıldı.
Bu arada çağrılan bomba uzmanı ekipler, uçuş programına göre Stockholm’e gitmesi gereken uçakta inceleme başlattı.
Patlama olduğu sırada ABD Savunma Bakanı Rumsfeld’in İstanbul’dan ayrılmak üzere havaalanında bulunduğu öğrenildi.

THY’NİN AÇIKLAMASI

THY, olayla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:
’’İzmir’den İstanbul’a gelen uçakta, yolcular indikten sonra bir patlama meydana geldi.
THY’nin İzmir-İstanbul seferini tamamlayan Boeing 737-800 tipi ’Rize’ uçağı, saat 12.04’te Atatürk Havalimanı’nda körüğe yaklaştı ve yolcular indi. Saat 12.30 sıralarında temizlik için uçağa giren 3 görevlinin bulduğu cüzdana benzer bir paket patladı.
Patlamada, Özgür İskender adlı görevlinin parmakları koptu, 2 görevli de hafif yaralandı.
Uçak alandan çekildi. Güvenlik kuvvetleri, olayla ilgili incelemeyi sürdürüyor.’’
• Yolcu listesi inceleniyor

’’YARALILARIN HAYATİ TEHLİKELERİ BULUNMAMAKTADIR’’

Türk Hava Yolları’nın (THY) ’’Rize’’ adlı uçağında meydana gelen patlamada yaralanan işçilerden Özgür İskender’in sol el parmaklarının koptuğu, Cevat Aydemir’in de ikinci derecede yanıkları bulunduğu belirtilerek, ameliyata alınan yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.
Yaralıların tedavi altına alındığı International Hospital İstanbul’un Başhekimi Uzman Dr. Kısmet Kuzucu, yaptığı yazılı açıklamada, uçak içinde patlama sonucu Atatürk Havalimanı’ndan ambulansla saat 12.55 itibariyle acil servise 2 hasta getirildiğini belirtti.
’’Yaralılardan Özgür İskender’in (28) yüzünde ve vücudunda yanık izleri, alt çenede doku kayıplı çok sayıda kesiler bulunduğunu’’ ifade eden Başhekim Kuzucu, ’’Sol el parmakları kopmuştur ve bu elin diğer kemiklerinde ileri derecede kırıklar ve doku kaybı mevcuttur. Sağ elde de parmaklarda kırık ve az oranda yumuşak doku kaybı mevcuttur. Hasta, plastik cerrahi uzmanları Opr. Dr. Nezail Demirciler ve Opr. Dr. Mithat Ulay tarafından ameliyata alınmıştır’’ dedi.
Başhekim Kuzucu, ’’Cevat Aydemir’in (24) yüzünde ve vücudunda yüzde 5 ile yüzde 7 oranında ikinci derecede yanıklar mevcut olduğunu’’ da belirterek, şunları kaydetti:
’’Sol gözünde yaygın kornea ve sklera yanıklarıyla beraber glob perforasyonu (göz küresi delinmesi) mevcuttur. Sağ gözünde yaygın kornea ve sklera yanıkları bulunmaktadır. Acilen globun onarılması için Opr. Dr. Nezih Özdemir tarafından anestezi altında ameliyata alınmıştır.
Yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.’’

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2004 Salı 23:38:08
Güncelleme :29 Haziran 2004 Salı 23:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?