18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

THY Suriye seferlerini durduruyor

Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon’un geri çekerek Şam Büyükelçiliği’nin faaliyetlerinin geçici olarak askıya alınmasının ardından Türk Hava Yolları da bu ülkeye yaptığı seferleri durdurmaya hazırlanıyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Suriye’nin başkenti Şam’a haftanın her günü karşılıklı olarak seferler gerçekleştiren THY, 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren bu uçuşlara bilet satış ve rezervasyon işlemlerini durdurdu. Bu ayın sonuna kadar Şam seferlerine devam edeceği belirtilirken, THY de resmi internet sitesi ve çağrı merkezinden 1 Nisan’dan itibaren İstanbul-Şam-İstanbul uçuşlarına rezervasyon yapmamaya başladı.

Bir süre önce Fransız Havayolu şirketi Air France ve Suudi Arabistan Havayolları ülkede gerginliğin artması üzerine seferlerini durduğunu açıklamıştı.

Şam Büyükelçisi Türkiye'de

İç karışıklığın yaşandığı Suriye’de Şam Büyükelçiliği’nin kapatılma kararının ardından ayrılıp Lübnan üzerinden feribotla yola çıkan Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon ile birlikte 27 kişilik büyükelçilik kafilesi Mersin Limanı’na ulaştı.Bir hafta önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden denize açılan 'Caroline' adlı deniz feribotu Beyrut Limanı’na demirledi. Suriye’den 15 araçla ayrılan 27 kişilik büyükelçilik kafilesi de karayolu ile Lübnan’a geçip feribota bindi. Dün akşam saat 18.00 sıralarında Beyrut Limanı’ndan demir alan feribot, saat 09.00 sıralarında Mersin Limanı açıklarına geldi.

 

...
Yayın Tarihi : 27 Mart 2012 Salı 11:18:13
Güncelleme :27 Mart 2012 Salı 11:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?