18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

THY uçağı Gaziantep'te pistten çıktı

Gaziantep Oğuzeli Havaalanı'nda, Türk Hava Yolları'na (THY) ait "Nevşehir" adlı yolcu uçağı iniş yaptığı sırada pistten çıktı. Uçakta bulunan 104 yolcu arasında Belçika'daki maçtan dönen A Milli Takım futbolcuları İbrahim Toraman ve Ömer Çatkıç'ın da bulunduğu bildirildi.
İstanbul'dan havalanan TK 688 sefer sayılı B-737-400 tipi "Nevşehir" adlı THY uçağı, Gaziantep Oğuzeli Havaalanı'na iniş yaptığı esnada, pistten çıkarak, tarlaya saplandı. Pilot, fren yapmasına rağmen uçağın pistten çıkmasına engel olamadı. Uçakta bulunan 104 yolcu panik içinde bağırırken, uçak personeli yolcuları sakinleştirmeye çalıştı. Uçağın tarlaya saplanmasının ardından yolcular tahliye edildi. Apron binasına 3 kilometre uzaklıkta meydana gelen olay üzerine yolcular otobüslerle taşındı.
Uçakta bulunan 104 yolcu arasında milli futbolcular İbrahim Toraman ve kaleci Ömer Çatkıç'ın yanısıra Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, futbolcu Lazarov ile 2 İtalyan yolcunun da bulunduğu öğrenildi. Uçağın pistten çıkması üzerine panik halinde olan yolculara ilk müdahale apron binasında yapıldı. Apronda 2 adet ambulans hazır bulunduruldu.
Belçika'daki maçtan dönen Gaziantepspor milli futbolcusu İbrahim Toraman, "Piste inmiştik. Aniden savrulduğumuzu hissettik. Bu sırada yolcular bağırmaya başladı. Hosteslerde, yolcuların sakin olmasına çalıştı" dedi.
Yolculardan gurbetçi bir kadın da Almanya'dan geldiğini belirterek, "Ölümden döndük. Uçak çok savruldu" diye konuştu.
Uçaktaki yolculardan bazıları ise hosteslerin yolculardan daha fazla panik yaptıklarını iddia ederek, "Pilot fren yapmasına rağmen durduramadı. Eğer, toprak yığınına saplanmasaydık, facia çok büyük olurdu. Asıl üzücü veren olay, hosteslerin yolculardan daha panik olmasıdır. Yardım 20 dakika sonra gelebildi. Yolcular, uçağın etrafında dolaşıp durdu. 100 yolcuya 50 kişilik bir otobüs gönderildi. THY'nin ilk yardım konusunda tedbirlerini artırması gerekiyor" dediler.
Uçakta bulunan 2 İtalyan yolcu ise ailelerinin görüntülerini görmesi halinde panik yaşayacağını ifade ederek, konuşmak istemedi.
Uçağın bulunduğu yerde, teknik ekipler inceleme yaparken, jandarma ekipleri de uçağın etrafına kimsenin yaklaşmaması için gerekli tedbirleri aldı.
GAZİANTEP - İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2004 Perşembe 22:36:16
Güncelleme :29 Nisan 2004 Perşembe 22:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?