18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

THY ve Usaş'a suç duyurusu

Tüketiciler Birliği, THY ve USAŞ firmalarına, yolculara şehir şebeke suyundan imal edilmiş içecek ve yemekler, markası belli olmayan tereyağı, ithali yasak ülkelerinden ithal edilen kırmızı et ikram edildiği için suç duyurusunda bulunacak.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, THY İkram Başkanlığı- Kabin İçi İkram Lojistik Müdürlüğü hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde, müfettişler tarafından hazırlanan Ön-Raporda raporda saptanan konuların, evrensel ve temel tüketici hakkı olan tüketicinin sağlık ve güvenliğinin korunması hakkının açıkça ihlal edildiğini gösterdiğini ifade etti.

Rapora göre, 2001 yılından bu yana THY’yi kullanan tüketicilere şehir şebeke suyundan imal edilmiş içecek ve yemekler, markası belli olmayan tereyağı, ithali yasak olmasına rağmen Güney Amerika ülkelerinden ithal edilen karkas kırmızı et ikram edildiğini ifade eden Deniz, raporda ayrıca maliyetinin çok üzerinde yiyecek ve içecek alımı yapılarak THY’nin zarara uğratıldığının da belirtildiğini kaydetti.

YETKİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Deniz, bu eylemleriyle tüketici sağlık ve güvenliğini tehlikeye atan THY ve USAŞ firmalarının yetkilileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "Yargının bu konuda en doğru ve en hızlı kararı vereceğinden eminiz. Ancak öte yandan siyasi iktidar da kamusal hizmet veren bu iki firma yetkilileri hakkında gerekli soruşturmayı yapmalı ve sonuçlarını kamuya ilan etmelidir" dedi.

Tüketiciler Birliği Derneği tarafından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na verilmek üzere hazırlanan dilekçede, tüketici sağlığı ve güvenliğini ihlal eden ve tehlikeye atan THY ve UAŞ A.Ş.’nin yetkilileri hakkında soruşturma yapılarak haklarında kamu davası açılması istendi.
ANKA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 12:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?