17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

THY'den 'Nato rötarı' uyarısı

Türk Hava Yolları (THY) İstanbul’da 27-29 Haziran’da yapılacak NATO zirvesinin uçuşlarda gecikmeye yol açabilme olasılığına işaret ederek, yolcuların bu tür durumlar hakkında hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

THY’den yapılan açıklamada, zirvenin seferlerde değişikliklere yol açabileceği bildirildi.

Bu dönemde sahil yolu kapatılacağından ulaşımın sadece E-5 yolundan sağlanmasının havaalanına ulaşımı etkileyeceğine de işaret edilen açıklamada, bu nedenle THY ile seyahat edeceklerin öncelikle "444 0 849" numaralı telefona, www.thy.com internet adresine ya da ilgili acenteye telefon ederek uçuş saatinde değişiklik olup olmadığını öğrenmesi gerektiği uyarısında bulunuldu.

Uçuş zamanını kesinleştiren yolcuların Atatürk Havalimanı’na yurt dışı için en az 3, yurt içi için de en az 2 saat önceden ulaşmaları tavsiye edildi.

Öte yandan 27-29 Haziran döneminde sefere kayıtlı olan yolcuların, 2 Temmuz’a kadar işlem yapılması kaydıyla ücretsiz olarak rezervasyon ve parkur değişikliklerinin yapılacağı bildirildi.

Bu döneme ilişkin biletlere ücret kurallarına bakılmaksızın iade yapılacağı, rezervasyon değişikliği cezası alınmadan bilet sürelerinin uzatılacağı duyuruldu.
Miles and Miles ödül bileti, refakatçi, upgrade üyelerin seyahat başlangıç tarihlerinin 27-29 Haziran arasında olması durumunda, talep ederlerse ücretsiz rezervasyon değişikliği ve kupon kullanılmamış ise "Mil iade" uygulamasının yolcu mağduriyetini önlemek amacıyla ceza ücreti alınmadan yapılmasıyla ilgili işlemler için bu kişilerin en geç 31 Temmuz’a kadar satış ofislerine başvurması gerekiyor.

THY açıklamasında, "Dünya liderlerini bir araya getirecek ve Türkiye’nin tanıtımına büyük katkısı olacak böylesine büyük bir olay nedeniyle ortaya çıkabilecek aksaklıkların, değerli yolcularımız tarafından anlayış ve hoşgörüyle karşılanacağından kuşku duymamaktayız" denildi.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 20:47:47
Güncelleme :25 Haziran 2004 Cuma 20:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?