18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

THY’nin alanlarda tekeli bitiyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, THY’nin özel havayolu şirketinin Ankara seferine izin vermemesi üzerine devreye girdi. Yıldırım, THY’nin tekelini kıracak bir karar aldı.

THY kalkış izninde devreden çıkarılıyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, THY’nin Atlasjet’in Ankara seferine izin vermemesi üzerine patlak veren krize çözüm buldu: "Bundan böyle kalkış izinlerini bakanlık verecek."

HAKSIZ REKABET

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, THY’yi suçlayarak "Devleti arkaya alarak, bu şekilde özel sektörle rekabet etmek doğru değildi. Bu rezalet bir olay’’ dedi.

Slot Merkezi Sivil Havacılık bünyesinde oluşturulacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ’slot’ krizine el koydu. Bakan Yıldırım, THY ile Atlasjet arasında patlak veren ’rekabet kavgası’nın ardından Slot Koordinasyon Müdürlüğü’nün Ulaştırma Bakanlığı bünyesine alınmasına için talimat verdi. THY’nin, "uçuş saatini" ihlal ediyor gerekçesiyle Ulaştırma Bakanlığı’na başvurarak Atlasjet’in İstanbul- Ankara uçuşlarını durdurması sonrasında patlak veren "slot savaşı" yeni bir boyut kazandı. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, ’Havacılık Fuarı’ için bulunduğu Fransa’nın başkenti Paris’e gitmeden önce THY’nin bünyesinde bulunan Slot Koordinasyon Müdürlüğü’nün yapısını değiştirmek üzere düğmeye bastı. Yıldırım, THY’nin kontrolündeki Slot Koordinasyon Müdürlüğü’nün, sektörün otoritesi olarak gösterilen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne bağlanmasını istedi. Yeni yapılanma kapsamında Slot Koordinasyon Merkezi’nde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra DHMİ Genel Müdürlüğü, THY ve özel sektör temsilcilerinin de yer alması planlanıyor.

22 SLOT THY’NİN

İç hatların özel sektöre açılmasının ardından yaşanan slot kavgasının yeni oluşumla önlenmesi hedefleniyor. THY, 1 saat içindeki charter seferlerinde 30 slotun 22’sini kendi kullanırken yalnızca 8’ini yerli ve yabancı özel şirketlere veriyordu.


Sabah
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 08:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?