23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Ticari araçlara siyasi reklam izni

Ticari Araçlarda Reklam Bulundurulması Hakkında Yönetmelik değiştirilerek, "siyasi partiler ile dier tüzel ve gerçek kişilerin siyasi mahiyet arzeden reklam ve tanıtımları"nın araçlarda yer alamayacağına iişkin madde yönetmelikten çıkarıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın Ticari Araçlarda Reklam Bulundurulması Hakkında Yönetmelik’te yaptığı değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı.

ARAÇLARIN İÇ KISIMLARINDA DA REKLAM OLACAK

Buna göre, artık kent içinde yük ve yolcu taşıyan ticari araçların, dış kısımlarının yanı sıra iç kısımlarına da reklam alınabilecek.

KASA KAMYONETLER DE REKLAM ALABİLECEK

Değişiklik uyarınca, kent içinde ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan, taksi, dolmuş, minübüs ve otobüsün yanı sıra, kiralık otomobil, krialık otobüs, krilak minibüs ve kapalı kasa kamyonet araçları da reklam taşıyabilecek.

ARKA CAMA REKLAM İZNİ

Yönetmelikle, arka camlara da reklam asılabilecek. Ancak, dışarıdan bakıldığı zaman içi, içeriden bakıldığı zaman dışarısı görünecek şekilde reklamın asılması sağlanacak.

AYNI FİRMANIN FARKLI ÜRÜNLERİ SERGİLENEBİLECEK

Tek araç üzerinde, aynı şirketin farklı ürünlerinin reklamı yer alabilecek. Yönetmelikle, reklam kampanyası bitiminde araçların önceki durumuna getirilme süresi 3 günden 5 güne uzatıldı.

SİYASİ REKLAMLARA VİZE

"Siyasi partiler ile dğer tüzel ve gerçek kişilerin siyasi mahiyet arzeden reklam ve tanıtımları yapılamaz" ifadeleri, yönetmelikten çıkarıldı.

Yönetmeliğe, reklamların Reklam Kurulu tarafından belirlenen ilkelere aykırı olamayacağı hükmü eklendi.

AA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 17:30:16
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 23:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?