31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Tiflis yolundan döndüler

Ayrılıkçı Güney Osetya sınırındaki Gori'den çıkarak Tiflis'e giden yol üzerinde Gürcistan içlerine doğru ilerleyen Rus zırhlı konvoyunun Orjoosani kasabasına giden yola saptığı belirtildi.

Rus konvoyunun Gori kentinden hareketi bölgede bulunan çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci arasında büyük paniğe neden oldu. Bu sırada AA Tiflis muhabiri Muhterem Erkul da uzaklaşırken, düşerek omuzunu incitti.

Öte yandan, Rusya'dan gelen açıklamalarda, zırhlı araçlarının Tiflis'e gitmediği belirtildi.

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoliy Nogovitsin, Reuters'a ajansına, "Herhangi bir Rus birliği ya da zırhlısı Tiflis'e doğru gitmiyor" dedi.

Bölgedeki gazeteciler, Tiflis'e ilerleyen zırhlı araç ve tanklarda Rus bayrağı görüldüğünü ve zırhlı araçların plaka numaralarında da Rus yazısı bulunduğunu bildirmişti. .


Rus tankları Poti Limanı'nda

Rus tankları Gürcistan'ın batısındaki Poti limanını ablukaya aldı. Liman önüne mevzilenen 8 kadar tank ve zırhlı araç limana girişleri engelliyor.
Tankların çevredeki binaların etrafında ağır silahlar taşıyan Rus askerleri mevzilendi. Limana giren tüm araçları geri çeviren askerler, içerideki araçları da liman dışına çıkarıyor.

Basının görüntü almasına izin vermeyen Rus askerleri, son operasyonun amacıyla ilgili açıklama yapmıyor. Limanda uçaklar için kullanılan yakıtların tutulduğu depoların da kontrol altına alındığı gözleniyor.

Başkent Tiflis'in 300 kilometre batısındaki liman kenti Poti'de hiçbir Gürcü askeri bulunmuyor. Poti'deki görgü tanıkları, önceki gün Rus uçaklarının düzenlediği bombardımanın ardından askerlerin bölgeyi terk ettiğini, limanı koruyan 120 güvenlik görevlisinin de kayıplara karıştığını aktardı.

Poti'deki yerli halkın çoğunluğu akrabalarının bulunduğu köylere taşınırken, limandaki hareketlilik kentte kalmayı tercih eden sivilleri de tedirgin etti.

Poti'de liman ve çevresini hedef alan hava saldırısında 11 kişi ölmüş, 45 kişi de yaralanmıştı.

Rusya ve Gürcistan kuvvetlerinin dün gece varılan ateşkes anlşması gereği kriz öncesindeki konumlarına dönmesi gerekiyordu.

AA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 16:04:12
Güncelleme :14 Ağustos 2008 Perşembe 04:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dxva_sig IP: 88.245.22.xxx Tarih : 14.08.2008 00:35:05

Kenthaber.coma teşekkürler