19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

TMSF, Avşar'ı şikâyet etti

TMSF, Hülya Avşar hakkında, bir internet sitesinde yer alan ifadeleriyle “hakaret ve iftira” suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında kamu davası açılması için Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı.


TMSF ile Avşar’ı karşı karşıya getiren süreç, ünlü yıldızın Uzan grubuyla yaptığı ve 350 bin dolar olan bedelini peşin aldığı film ve albüm sözleşmesinin gereklerini yerine getirmemesiyle başladı. TMSF, film çekilmeden anlaşmayı yapan şirkete el koyunca, proje iptal oldu. Daha sonra TMSF, Avşar’dan 350 bin doları geri alabilmek için dava açtı. Avşar da kuruma tazminat davasıyla karşılık verdi. Yargı sürecinde de, Avşar “guardianturk.com” adlı internet sitesindeki köşe yazılarında TMSF’yi eleştiren yazılar yayımladı.


TMSF’nin savcılığa verdiği dilekçede, Avşar’ın köşe yazılarında kullandığı, “Sürekli TMSF avukatı Arzu Hanım tarafından taciz edildim”, “Şimdi istesem de mahkemeye başvuramıyorum. Çünkü benimle yalnız görüşerek bana mahkemeye bir daha gitmeyeceğime dair kağıt imzalattılar”, “Kısacası kendimi hortumlanmış hissediyorum...” gibi ifadelerin altı çizilerek, ağır ithamlar olarak nitelendirilen bu ifadeler nedeniyle Avşar’ın TCK’nın 125 ve 267. maddeleri uyarınca cezalandırılması talep edildi

...
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 08:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?