20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

TMSF, gayri menkul zengini

İstanbul’da 20 Kasım’da meydana gelen bombalı saldırıların ardından, adeta "Terör Abidesi" gibi duran HSBC’nin eski binası için kararı alındı


Bombalı saldırılar sonucu kullanılamaz hale gelen Levent’teki HSBC’nin eski Genel Müdürlük binası, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılıyor. Yetkililer, binanın bu yılın sonuna kadar satışa hazırlanacağını belirtiyor ama banka binasının akibeti belirsizliğini koruyor.
İşadamı Halit Cıngıllıoğlu’nun sahip olduğu Demirbank’a 6 Aralık 2000’de TMSF tarafından el konulmasının ardından, banka binası 1 Kasım 2003’te 5 yıl süre ve yıllık 2 milyon 350 bin Dolar bedelle HSBC’ ye kiralanmıştı.
DEVLETİN ZARARI YOK
Binanın patlama sırasında hasar görmesi sonucu devletin mali bir kayıp içinde olmadığını söyleyen TMSF yetkilileri, "Binanın patlama sonrası hasar görmesi ile eğer depremde yıkılacak raporu verilmiş olsaydı o zaman devletin de zararı olacaktı. Ama bina sigortalı olduğu için TMSF ile sigorta şirketi arasında sağlanacak mutabakat sonucu zarar sigorta şirketi tarafından karşılanacaktır" şeklinde konuştular.
Yetkililer, "Sigorta şirketi ile TMSF arasındaki mutabakat sorununun aşılmasına çalışılıyor. Bu yıl sonu itibariyle binanın bütün satış hazırlığının tamamlanması ve satışa hazırlanması sağlanacak" dedi.
HSCB Genel Müdür Yardımcısı Demet Cimilli, 20 Kasım’da meydana gelen bombalı saldırılar sırasında binada kiracı olarak bulunduklarını ve binanın kullanılamaz hale gelmesi ile de kontratı sona erdirdiklerini açıkladı. Cimilli, "Bina patlama sonrası, 20 Kasım 2003’te fiili olarak, daha sonra da 5 Şubat 2004’te kesin olarak TMSF’ye devredilmiştir" dedi. 2.198m2 arsa üzerinde inşa edilmiş olan bina, 8, bodrum, zemin, asma, 11 normal 2 de tesisat katından oluşuyor. Bina, 17.678 m2 inşaat alanı üzerinde bulunuyor.
kenthaber-ekonomi
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2004 Çarşamba 14:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?