18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

TMSF'den İmar Bankası mudilerine yeni ödeme

TMSF, İmar Bankası mudilerine dönük yeni bir ödemeye daha hazırlanıyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), hesap eşleşmemesi vb. teknik nedenlerle ilk etapta ödeme yapılamayan hak sahipleri ve sigorta kapsamındaki mevduat hesaplarından fiilen gerçekleşmemiş EFT/havale işlemleri ile 1 Eylül 2003 tarihinden sonra başvuruda bulunanlardan incelenmesi tamamlananlar için, Ziraat Bankası'na toplam 9 bin 10 kişi adına aktarım yapılacağını açıkladı.

TMSF'den yapılan açıklamada, ödemelerin daha önce hesabı devredilmeyen mudilere dönük 15 Mart 2004 Pazartesi günü, hesabı devredilen mudilere ise 17 Mart 2004 Çarşamba günü başlayacağı duyuruldu.

TMSF, İmar Bankası mudilerine yapılacak ikinci grup devir için, 202 trilyon liralık kaynak aktarılacağını açıkladı.

Diğer yandan 16 Ocak 2004 tarihli aktarımla, dilekçe gönderen mudilerin tamamına yakınının düzeltme kayıtları, Ziraat Bankası'na gönderildi.

Bu kapsamda, İmar Bankası nezdindeki tasarruf mevduatı niteliğini haiz hesap sahiplerine, aşağıdaki esas ve usuller çerçevesinde ödeme yapılacak.

Ziraat Bankası'nda TL cinsinden açılan hesap ile yeni aktarılacak tutar toplamının 10 milyar TL'ye kadar (10 milyar TL dahil) olan kısmı, vadesiz hesap şeklinde olacak ve talep edilmesi halinde nakden ödenecek.

Ziraat Bankası'nda TL cinsinden açılan hesap ile yeni aktarılacak tutar toplamının 10 milyar liranı üzerinde kalan kısmı ise vadelerine kadar blokeli vadeli mevduat hesabı şeklinde olacak.

Ödemelerin yapılabilmesi için başvurular sırasında, hesap sahiplerinin, mevduat hesapları için hesap cüzdanları, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi veya pasaportu (aslı ve fotokopisi), ikametgah senedinin veya yabancılar için ikametgah adresini gösterir resmi bir belge ile kimlik numarası ve vergi numarasını ibraz etmeleri istenecek.

Ayrıca ödemenin gerçekleşebilmesi için başvuruda bulunan her mudi 2003/6668 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yer alan "taahhütname ve ibranameyi" kayıtsız olarak imzalamak zorunda olacak.

ANKARA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 12:28:00
Güncelleme :12 Mart 2004 Cuma 15:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?