23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Tolon: Zaman zaman birliği bozucu girişimler oluyor

İstanbul - 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını, temsili olarak Üsküdar Lütfi Erçin İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Kemal Oker’e devretti.

Üsküdar Lütfi Erçin İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Özgül ve bir öğretmen başkanlığında gelen 10 öğrenciyi Şeref Salonu’nda ağırlayan Orgeneral Tolon, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Orgeneral Tolon, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çağdaş yarınlarının başlangıcı olan ulusal egemenliğinin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihinde Ulu Önder Atatürk’ün Ankara’da Meclis’i topladığını ifade ederek, böylece kurtuluş mücadelesinin başlamış olduğunu ve bugünlere kadar gelindiğini söyledi. Orgeneral Tolon, "Sizler, Atatürkümüzün kurduğu Cumhuriyetimizin güvencesi ve onun büyük ve kutsal emanetinin bekçileri olarak, sizlerden sonra yetiştireceğiniz evlatlarınıza ülkemizi, daha aydınlık, daha çağdaş yarınlara ulaşmış olarak teslim edeceksiniz. Hepimizin ümidi, gözbebeğimiz ve güvencemizsiniz" dedi.

İnsanların birbirlerini sevmeleri ve yakın olmaları gerektiğini, bu şekilde barışçıl bir dünya olacağına işaret eden Orgeneral Tolon, "Esasında buna çok ihtiyacımız var. Zaman zaman çeşitli sebeplerle ülkemizde birlik ve beraberliği bozucu içeriden ve dışarıdan girişimler oluyor. Ama siz birbirinizi çok severek, aileleriniz ve öğretmenlerinizin gösterdiği yoldan giderseniz, o sımsıkı beraberlik ve birlikteliğiniz sonsuza kadar sürer" şeklinde konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 13:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BÖYLE PAŞAYA CAN KURBAN. IP: 81.215.175.xxx Tarih : 23.04.2005 21:52:19
HURŞİT TOLON PAŞAYI UZUN ZAMANDIR İZLİYORUM.ZAMANINDA VE ANLAMLI AÇIKLAMALARI İLE MİLLETİN YÜREĞİNİ SERİNLETİYOR.KENDİMİZİ GÜVENDE HİSSEDİYORUZ.HELAL SANA PAŞAM.İYİ Kİ VARSINIZ.