18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Tolon Paşa: İçten ve dıştan gelecek ihanete hazırlıklıyız

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, 19 Mayıs’ın bu yıl farklı bir anlayış ile kutlandığını belirterek, "Yaşadığımız süreçte anlamını daha iyi idrak ettiğimiz 19 Mayıs ruhunu sonsuza kadar korumak ve yaşatmak görev sayacağımız en anlamlı değerdir" dedi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında "Cumhuriyet Gençliği’nin Atatürk’ü Anma Şöleni" düzenlendi. Şölene Ege Bölgesi’ndeki 14 üniversitenin öğrencileri ve öğretim üyeleri katıldı. İzmir’in Urla İlçesi’ndeki Ege Ordu Komutanlığı’na bağlı Menteş Kampı’nda biraraya gelen öğrenciler düzenledikleri etkinlik ile coşkulu bir gece geçirdi. Şölene, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon ve üniversite rektörleri ile öğretim elemanları da katıldı. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen şölende ilk olarak Gençliğin Ata’ya cevabı okundu. Orgeneral Hurşit Tolon, Gençliğin Ata’ya cevabını öğrencilerle birlikte okurken, Doğa Tunç isimli bir öğrencinin coşku ile okuduğu şiir büyük alkış aldı. Daha sonra kürsüye gelen Öğrenci Konseyi Başkanı Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Sarsan, öğrenciler adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın büyük bir coşku içinde kutlandığını ifade etti. Öğrencilerle birlikte olmaktan son derece memnun olduğunu ifade eden Hurşit Tolon, "Yaşadığımız süreçte anlamını daha iyi idrak ettiğimiz, ülkemizin bugünkü kazanımlarının dönüm noktasını teşkil eden ve Milli Mücadele’nin önemli bir aşamasını oluşturan 19 Mayıs’ı bu yıl 80. yıldönümünde farklı bir anlayışla, ’Cumhuriyet Gençliğinin Atatürk’ü Anma Şöleni’ adı altında kutlamanın heyecanı içindeyiz" dedi.
Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"O’nun, ’Samsun’a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu, Türk’ün asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek manevi bir güce sahiptim’ sözlerinde bütün görkemiyle anlamını bulan bu sarsılmaz inanç, ’19 Mayıs Ruhu, Milli Mücadele Ruhu’ sonsuza kadar korumayı, yaşatmayı görev sayacağımız en anlamlı değerimizdir. Bugün ülkemizin bulunduğu coğrafya ile çevresinde ortaya çıkan belirsizlik ve buna bağlı riskler, gelecek adına daha hazırlıklı olmamızın önemini artırmıştır. Yeni güvenlik sorunlarına, muhtemel krizlere, üniter devlet yapımıza yönelik tehdide, her türlü iç ve dış tehlikeye karşı gerekli tedbirleri almak maksadıyla ulusal birlik ve bütünlüğümüzün çok daha güçlü bir şekilde muhafazası ihtiyacı bugün her zamankinden daha da önem kazanmıştır."
Atatürk’ün çizdiği yolun, aydınlık ve çağdaşlık yolu olduğunu ifade eden Orgeneral Tolon, "Bu yol çağdaşlığın yoludur. Bu nedenle Atatürk cumhuriyetini ve onu yücelten, çağdaş kılan laikliği başta eğitim olmak üzere her alanda korumak ve yaşatmak boynumuzun borcudur. Biliyor ve inanıyorum ki, Türk gençliği ve Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhuriyet’e ve Atatürk devrimlerine içten ve dıştan gelecek her türlü ihanetle mücadele edecek, yüce Atatürk’ün bize emanet ettiği ve ’En büyük eserimdir’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet canı pahasına koruyup kollayacaktır" diye konuştu.
Orgeneral Tolon’un konuşmasından sonra kürsüye gelen Balıkesir Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Zekeriya Özdemir, öğrencilere hitap etti. Tören alanında yakılan kamp ateşinin ardından şölenin diğer etkinliklerine geçildi.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 05:04:28
Güncelleme :22 Mayıs 2004 Cumartesi 05:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?