18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Topraklar bu kez VİP'i kullanmadı

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu ve eşi ile aynı uçakla Londra'ya giden Toprakbank'ın eski sahibi Halis Toprak'ın eşi Özlem Toprak ve oğlu Turgut Toprak, THY'ye ait bir uçakla İstanbul'a döndü. Topraklar bu kez gidişlerinde kullandıkları VIP salonundan geçmeyip, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar geliş salonunu kullandı.

THY'nin TK-1972 sefer sayılı uçağı ile saat 18.35'te İstanbul'a gelen Özlem Toprak, oğlu Turgut Toprak ve bakıcısı Emine Üstün, pasaport kontrolü sırasında uzun süre kuyrukta bekledi. Valizlerini almak için bagaj bankosunda da bekleyen Topraklar, dışarıda kendilerini bekleyen Halis Toprak tarafından karşılandı.

Halis Toprak, burada gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine VIP'den geçişi ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Devlet bana bu nişanı verdi. Bu hakkımı sonuna kadar kullanırım. Ama kullanma derlerse kullanmam. Devlete karşı boynumuz kıldan incedir. Herkes rahat etsin. Gördüğünüz gibi eşim VIP'den gelmedi."
Özlem Toprak ise, tüm soruları cevapsız bırakırken, fotoğrafının çok çekilmesi üzerine, "Bari güzel olanını kullanın. Altına da güzel şeyler yazın" dedi. Halis Toprak son olarak, Londra'daki malikanenin satışıyla ilgili olarak, "Şimdilik bir şey yok" açıklamasını yaptı.

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu ve eşi Meral Göksu'nun, Halis Toprak'ın eşi ve çocuğuyla birlikte aynı uçakla Londra'ya uçmaları, kamuoyunda tepkilere yol açmıştı. Vali Yusuf Ziya Göksu, Londra'dan döndükten sonra, İzmir'de yazılı bir açıklama yaparak, Halis Toprak'la hemşehrilik ve dostluk ilişkisi dışında hiçbir ilişkisinin bulunmadığını bildirmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 05:00:38
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 15:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?