20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Toptan: Askerle bir sorun yok

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını bildirdi. Toptan, "Askerlerin resepsiyona gelmediğini" hatırlatan gazeteciye, "Gelmeyeceklerini biliyorduk ama Birinci Meclis ve resmi kabule geldiler. Bir sorun yok" karşılığını verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılmak için Ankara'ya gelen öğrencileri kabulün ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toptan, "Bu yılki törenler çok kalabalık oldu" denilmesi üzerine, "Biz çağırmadık ama randevu isteyen herkese verdik" dedi.

Toptan, "Dün akşam gerçekleştirilen resepsiyona askerler gelmedi" şeklindeki soruya, şu karşılığı verdi:

"Gelmeyeceklerini biliyorduk ama Birinci Meclise geldiler, resmi kabule geldiler. Bir sorun yok. Büyük bir coşkuyla bu bayram kutlandı. Devletin her kademesi, sivil toplumun her bölümü etap etap bu kutlamaya coşkuya katıldı. Olaya böyle bakmak lazım. Bardağın dolu tarafına bakmak lazım. Dolu tarafına baktığımız zaman mutlaka dolu yerler var. O nedenle, bu coşkuyu, heyecanı herkes paylaştı bana göre. Özellikle Birinci Meclisteki hava, çok etkileyiciydi. O kuruluş yıllarını tekrar hatırlıyoruz. Konuşmamda da vurguladım; bu devlet kolay kurulmadı. Bu devletin kolay kurulmadığını hepimizin çok iyi bilmesi lazım. Bu devlet yıkılmaz ama bu devleti zaafa uğratacak anlamındaki hareketlerinden hepimizin çok özenle kaçınması lazım gelir. Ona dikkat ettikten sonra her şey yoluna girer, her şey çözülür, bütün sorunları aşarız."

Geçmişe bakıldığında Atatürk dönemi de dahil olmak üzere Türkiye'nin Cumhuriyet kurulduktan sonra ciddi sorunlarla uğraştığını belirten Toptan, "Cumhuriyet kuruluna kadar savaşlar yapmışız. Düşünebiliyor musunuz, Meclis burada çalışıyor ama Polatlı'da top sesleri var. Orada meydan muharebesi yapılıyor. Cumhuriyet'ten sonra ne kadar sıkıntılar yaşandı; hem ekonomik, hem siyasi, hem sosyal..." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin, tüm sorunları aşarak bu günlere geldiğine işaret eden Toptan, "Şimdi hep daha iyiye gidiyoruz. Daha iyiye gitmek için tartışmalar var, yöntem tartışmaları var. Onları da doğal karşılamak lazım. Tartışabiliyorsak bundan korkmamak lazım. Tehlike tartışamamaktır, tehlike konuşamamaktır. Onu yapıyoruz, onu yaptıktan sonra sorun yok bence" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 14:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?