18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Torbalı’da cinnet: 7 ölü

Torbalı’da cinnet geçiren evli ve 1 çocuklu fabrika işçisi, ailesinden 4 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de yaraladıktan sonra son kurşunu da kendine sıkıp intihara teşebbüs etti. Olayın ardından hastanede tedavi gören iki kardeş ile cinnet getiren Mustafa Akbaş da hayatını kaybetti.

Olay çarşamba gece saatlerinde ilçeye bağlı Kuşçuburun Köyü’nde meydana geldi. Mustafa Akbaş (30) adlı fabrika işçisi, gece geç saatlere kadar kahvehanede arkadaşlarıyla oyun oynadıktan sonra 67 numaradaki annesinin evine geldi. Akbaş, bilinmeyen bir nedenden dolayı cinnet getirerek, ruhsatsız tabanca ile önce annesi Dudu Akbaş’ı (60), ardından babası Hüseyin Akbaş (61), erkek kardeşi Hanife Akbaş (26) ile kız kardeşi Neriman Akbaş’ı vurarak evine döndü.

Cinnet getiren fabrika işçisi, evinde de uyumakta olan Kuşcuburun İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi oğlu Kemal Akbaş (7) ile eşi Selin Akbaş’ı (31) ateş ederek yaraladı. Akbaş daha sonra silahı başına dayayarak intihara teşebbüs etti.

Silah seslerini duyan erkek kardeşi Mehmet Akbaş, 7 kişiyi kanlar içerisinde buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen ambulans ekipleri, 7 yaşındaki Kemal Akbaş, Dudu Akbaş, Hüseyin Akbaş ve Selin Akbaş’ın öldüğünü belirledi. Ağır şekilde yaralanan Hanife Akbaş, Neriman Akbaş ve Mustafa Akbaş önce Torbalı Devlet Hastanesi’ne, ardından da Sağlık Bakanlığı Bozyaka Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede tedavi altına alınan iki kardeş ve cinnet getiren Mustafa Akbaş da hayatını kaybetti.

Olayın ardından ailesinden 7 kişiyi kaybeden cinnet getiren Mustafa Akbaş’ın kardeşi Mehmet Akbaş, kardeşinin hiçbir sorunu bulunmadığını söyleyerek, "Neden ve niçin yaptığını bilmiyoruz. Kardeşim alkol ve sigara bile içmez. Hiçbir maddi ve manevi bir sorunu yoktu. Kahvehaneden gelmiş, herkesi öldürmüş" dedi. Olayın ardından soruşturma başlatan savcılık 7 kişinin cesedini otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderirken, cinayetlerin cinnet getirme sonucu meydana geldiğini tespit edildi.

Diğer yandan arkadaşlarının babası tarafından öldürüldüğünü öğrenen Kuşçuburun İlköğretim Okulu öğrencileri gözyaşlarına tutuldu. 1-B sınıf başkanı olan Kemal Akbaş’ın masasına arkadaşları tarafından çiçek bırakılırken, öğretmenleri ölen öğrencinin resim yapmada başarı olduğunu söyleyerek, sınıftaki resimlerini gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2005 Perşembe 18:55:29
Güncelleme :25 Mart 2005 Cuma 12:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?