19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Töre cinayetlerine karşı uluslararası kampanya

Diyarbakır - British Council, Kadın Merkezi (KA-MER), Diyarbakır ve Mardin Valiliği işbirliği ile namus adına işlenen cinayetlerinin önlenmesine yönelik kurumlararası kampanya çalışmaları, Diyarbakır’da başladı.

Diyarbakır Valisi Efkan Ala, 2004 yılında illerinde bu konu ile ilgili 3 cinayet işlendiğini belirterek, "Cinayet işini tanımlamaya gerek yok. Cinayet cinayettir. Beklemeye tahammülümüz yok, pratik sonuçlar ortaya koymalıyız" dedi.

KA-MER Başkanı Nebahat Akkoç ise cinayetleri normalleştirmek için kullanılan namus, töre gibi her türlü sıfata karşı olduklarını bildirdi. Akkoç, "Bu cinayetler sadece kadınları kurban seçen, birer yargısız infazdır. İki yıl içinde, bölgedeki 12 il ile yurt dışından özellikle İsveç ve Almanya’dan olmak üzere toplam 54 kadın bize başvuruda bulundu" diye konuştu.

Merkezi İngiltere’de bulunan Zero Tolerance (Sıfır Tolerans) Hayır Kurumu Kurul Vekili Ann Hamilton da bu tür olayların kadının toplumdaki eşit olmayan pozisyonundan ve erkeklerin gücü suiistimal etmelerinden kaynaklandığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin ise yaşam hakkının her şeyden önce geldiğini vurgulayarak, "Cahil gerekçelerle uyduruk gerekçelerle insan öldürmek çok büyük bir suçtur ve bu suç için hiçbir gerekçe gösterilemez" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 14:41:14
Güncelleme :22 Kasım 2004 Pazartesi 14:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?