18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Töre mağdur Ayşe: Beni öldürmeyin

İki çocuğuyla birlikte her gün kendisini döven eşinden kaçan Ayşe Gökalp hakkında, babası ve kardeşleri ’namus temizlemek’ adına ölüm kararı aldı. CNN TÜRK’te babasına seslenen Ayşe Gökalp, ’’çalışıp çocuklarıma bakmak istiyorum’’ dedi.

Ajans programında soruları cevaplayan Ayşe Gökalp, savcılığın yardım için kendisine önerdiği ’Kadın Sığınma Evi’ne güvenli bulmadığı gerekçesiyle gitmediğini söyledi.

"Ailem bana ’çocuklarını bırak da gel’ dedi"

Babası ve kardeşlerinin kendisini aradığını bir yakını sayesinde öğrendiğini belirten Gökalp, ailesinin kendisine "çocuklarını bırak da gel" dediğini belirtti.

"Tüm Türkiye’den destek bekliyorum"

Babasına da seslenen Gökalp, "baba ben kötü yola düşmedim. İşe girip çocuklarıma bakmak istiyorum. Bütün Türkiye’den destek bekliyorum" dedi.

Ayşe Gökalp, 13 yaşında evlendirildi

Diyarbakırlı olan ve İzmir’de yaşayan 22 yaşında, iki çocuk annesi Ayşe Gökalp çocuk yaşta imam nikahıyla evlendirildi.

13 yaşında evlendirilen Gökalp, daha ilk günden eşinin dayağıyla karşılaştı.

Kendisinden beş yaş büyük olan eşiyle zor günler geçiren Gökalp çiftine resmi nikah da kıyılsa değişen birşey olmadı. Ayşe Gökalp, yine her gün dayak yedi.

İki çocuğuyla kaçtı

Sonunda iki çocuğunu alan Gökalp, evden ayrıldı ve boşanmak için dava açtı.

Ayşe Gökalp, sonunun 25 şubatta kardeşleri tarafından öldürülen Güldünya Tören gibi olmasını istemediğini belirterek "benim sonum da Güldünya gibi olmasın. Törelere dur densin. Başbakanım bana yardımcı olun" dedi.

Güldünya Tören, 25 şubat 2004 tarihinde İstanbul-Küçükçekmece’de yol ortasında bacağından vurulmuş, daha sonra da tedavi amacıyla yatırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başından kurşunlanarak öldürülmüştü.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 16:44:35
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 01:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?