22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Töreniz batsın

Şanlıurfa’dan İstanbul’a kaçarak evlenen genç çift, ailelerinin ’görevlendirdiği’ bir kişi tarafından vurularak öldürüldü.
İddiaya göre, öldürülen Selahattin-Evrim Sarıçiçekler çifti, ailelerinden evlenme izni alamadıkları için yaklaşık üç ay önce Şanlıurfa’dan İstanbul’a kaçtı ve burada evlendi.
Evrim Sarıçiçek’in babası, İstanbul’a gelerek kızını aldı ve Urfa’ya götürdü. Ancak Evrim Sarıçiçekler, daha sonra tekrar eşinin yanına döndü. Bunun üzerine, aile ’töre gereği’ çiftin öldürülmesine karar verdi.
Genç çiftin öldürülmesi için görevlendirilen Evrim Sarıçiçekler’in küçük kardeşi, "ben bunu yapamam" diyerek, bir süre önce Şanlıurfa’da intihar etti.

Silahla öldürüldüler

Bunun üzerine ailenin görevlendirdiği başka bir genç İstanbul’a giderek, Sarıçiçekler çiftini Küçükçekmece’deki evlerinde silahla öldürdü.
Sefaköy’de bir kebapçıda çalışan Selahattin Sarıçiçekler (27) ile eşi Evrim Sarıçiçekler’den (28) haber alamayan komşuları, durumdan şüphelenince polisi bilgilendirdi.
Sultan Murat mahallesi’ndeki eve giden polis, tabancayla öldürülen genç çiftin cesetlerini buldu.

TCK’DA TÖRE CİNAYETİ

• Yeni Türk Ceza Kanunu’nda ‘töre cinayeti’
’Töre cinayeti’ olarak adlandırılan suçlarda uygulanan haksız tahrik indirimi uygulaması değiştirildi
• ‘Töre saikiyle’ işlenen cinayetler, ‘nitelikli adam öldürme’ sayılacak ve ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılacak
• Başkasını suç işlemeye azmettiren kişi, işlenen suçun cezası neyse, aynı şekilde cezalandırılacak


AA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 13:54:42
Güncelleme :5 Şubat 2005 Cumartesi 18:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?