23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Toroğlu’na 'hormonlu hıyar' davası

Eski futbol hakemi ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu’nun ’’Salatalıkta hormon var’’ sözleri üzerine Antalya Ziraat Odası Başkanlığı’nca açılan 6 bin YTL’lik (6 milyar TL) manevi tazminat davasına başlandı.
Antalya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ilk duruşması görülen davaya, davacı Antalya Ziraat Odası Başkanlığı adına Başkan Halil Ordu katıldı.
Çiftçi temsilcilerinin de izlediği duruşmada, dava tebligat adresi olarak Ziraat Odası tarafından mahkemeye Ankara’daki bir otel adresinin gösterildiği ve adreste Erman Toroğlu’na ulaşılamadığı bildirilirken, davalı Toroğlu’nun adresinin tespiti için yazışma yapılmasına karar verildi.
Duruşma, bu yazışmalar dolayısıyla Temmuz ayına ertelendi.

’’AMACIMIZ, SALATALIĞA ATILAN İFTİRAYI TEMİZLEMEK’’

Duruşma sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Antalya Ziraat Odası Başkanı Halil Ordu, Toroğlu’nun bir süre önce ’’salatalıkta hormon bulunduğuna’’ ilişkin açıklamaları nedeniyle, fiyatlarda düşüş yaşandığını, çiftçilerin zarara uğradığını savundu.
Ordu, salatalıkta hormon kullanımının mümkün olmadığını, Toroğlu’nun sözlerinin tüketicileri de yanılttığını belirterek, ’’Salatalık fiyatları düştü. Salatalıkta hormon kullanılmaz. Davayı açmamızdaki amacımız para değil. Amacımız, salatalığa atılan iftirayı temizlemek’’ diye konuştu.
Toroğlu, açıklamalarıyla ’’çiftçilerin pazarlarının daralmasına’’ neden olduğu iddiasıyla, Borçlar Kanunu’nun manevi tazminat hükümleri çerçevesinde yargılanacak.


Yorum Oku | Yorum Yaz

AA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 17:44:51
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 17:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan uğurlu IP: 81.214.229.xxx Tarih : 31.03.2005 17:51:45
sevgili başkan siz neyin hesabını yapıyorsunuz bu ülkenin tarım politikası yok edilmiş insanımız 3 cü dünya insanı kadar önemsenmiyor biri çıkıyor bişeye dikkat çekiyor siz ondan ders alacağınıza dava ediyorsunuz odanızın varlık sebebi şayet bu ülke insanının kendi ürettiği mamulü en temiz bir şekilde tüketimiyse siz erman toroğluna teşekkür edip birlikte aksaklıkları düzeltmelisiniz yok spor amaçlı kuruluşsanız bırakın ülkem insanları dahada kötü koşullarda yaşasınlar sizlerde sıça köşklerinize rahatınız bozulmadan oturun